17.06.2024
Телеканал NTD

Пхеньян запустив п’яту балістичну ракету за десять днів

Пхеньян запустив п'яту балістичну ракету за десять днів

П'яту балістичну ракету за останні десять днів запустив Пхеньян. Вона піднялася на висоту 1000 кілометрів —..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

П’яту балістичну ракету за останні десять днів запустив Пхеньян. Вона піднялася на висоту 1000 кілометрів — вище за орбіту МКС. Ракета пролетіла над Японією, чого не було з 2017 року. На півночі країни спрацювала сирена. У двох регіонах зупинили рух поїздів.

Ракета пролетіла 4600 кілометрів і впала в Тихий океан. Японські військовики не стали її збивати, бо, за їхніми оцінками, вона не становила небезпеки. Фахівці вважають, що це була міжконтинентальна балістична ракета середньої дальності «Хвасон-12». До цього Північна Корея запускала таку ж чотири рази.

Японська влада засуджує запуск ракети й обіцяє ще ефективніше зміцнювати оборону країни.

[Ясукадзу Хамада, міністр оборони Японії]:
«У зв’язку з цією ситуацією ми вивчимо всі варіанти, зокрема й можливість контратаки. Ми не виключатимемо нічого, оскільки працюємо над фундаментальним зміцненням нашої оборони».

Президент Південної Кореї назвав випробування безрозсудними та попередив КНДР про рішучу відповідь на запуск. Дії Пхеньяна розкритикував і Вашингтон.

Резолюції ООН забороняють Північній Кореї проводити випробування балістичної та ядерної зброї. Також запуск ракет над іншими країнами без попередження чи узгодження суперечить міжнародним нормам.

Випробування пройшли на тлі спільних військово-морських навчань Південної Кореї і США. Минулого тижня до них приєдналася і Японія. Такі навчання давно викликають невдоволення північнокорейського лідера, який уважає їх доказом приготування до війни.

П’ять років тому, у відповідь на спільні навчання, КНДР запустила дві балістичні ракети, які пролетіли над Японією. За тиждень після цього Пхеньян провів випробування ядерної бомби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пхеньян запустив п’яту балістичну ракету за десять днівБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйовано

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: