15.06.2024
Телеканал NTD

Чехія запровадила контроль на кордоні зі Словаччиною через мігрантів

Чехія запровадила контроль на кордоні зі Словаччиною через мігрантів

Огляд і перевіряння документів знову обов'язкові на кордоні між Чехією та Словаччиною. Чеські поліціянти та митники..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Огляд і перевіряння документів знову обов’язкові на кордоні між Чехією та Словаччиною. Чеські поліціянти та митники з’явилися на всіх 27 наземних переходах. Влада країни тимчасово запровадила прикордонний контроль через різкий наплив нелегальних мігрантів.

Із січня в Чехії затримали 12 тисяч іноземців без відповідних документів. Це у 12 разів більше, ніж торік.

Першого ж дня відновленого прикордонного режиму поліція затримала понад сто мігрантів та дев’ять підозрюваних у нелегальному перевезенні людей. Причому поліційні патрулі з’явилися вздовж усього кордону зі Словаччиною.

[Богдан Вариш, поліціянт]:
«Від опівночі в ​​Брумов-Бильнице ми затримали 19 осіб, зокрема нелегального перевізника. Мігрантів відправили до міграційного пункту. Щодо перевізника порушать кримінальну справу».

Більшість мігрантів — вихідці із Сирії, які тікають із Туреччини. Ті, хто зміг перетнути чеський кордон, приходять до залізничного вокзалу в Празі. Звідси їдуть до Німеччини або інших країн Західної Європи.

[мігрант]:
«Раніше я працював (у Туреччині), і все було добре. Але ми зіткнулися з расизмом, жорстоким поводженням та заборонами. Нам навіть не можна було їздити до інших районів».

[мігрант]:
«Ми йшли через ліси. Багато натерпілися від нелегальних перевізників. Вони погрозами вимагали гроші. Перетнути кордон з Угорщиною виявилося дуже важко, а в Сербії ми потрапили до таборів, де були погані умови».

Рішення Чехії тимчасово відновити прикордонний режим осудив прем’єр-міністр Словаччини. Утім, цей приклад уже наслідувала Австрія. Вона теж запровадила контроль на австрійсько-словацькому кордоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чехія запровадила контроль на кордоні зі Словаччиною через мігрантівЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуНа Кубі закінчується паливо?Ізраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Всесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: