02.04.2024
Телеканал NTD

Міністр економіки Німеччини закликав уважніше подивитися на китайські інвестиції

Міністр економіки Німеччини закликав уважніше подивитися на китайські інвестиції

Бути обачнішими з інвестиціями КНР у Європу закликав міністр економіки Німеччини. [Роберт Габек, міністр економіки Німеччини

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Бути обачнішими з інвестиціями КНР у Європу закликав міністр економіки Німеччини.

[Роберт Габек, міністр економіки Німеччини]:
«Китай порушує торговельний баланс, наприклад, субсидіює компанії, через що ті дістають перевагу. Він також шантажує компанії, кажучи, що вони зможуть торгувати лише тоді, якщо збудують завод у певному місці».

За деякою інформацією, міністерство економіки Німеччини розглядає низку нових заходів, щоб зробити бізнес із Китаєм менш привабливим. Раніше про це говорили лише неформально. Таку офіційну заяву міністр зробив уперше. Однак він поки що не сказав, які заходи планують ужити. Відомо лише, що уряд уважніше досліджуватиме інвестиції в Європі, зокрема в інфраструктуру.

Уже шість років, як Китай — найбільший торговельний партнер Німеччини. У 2021 році товарообіг досяг 246 мільярдів доларів.

Водночас новий лівоцентристський уряд зайняв жорсткішу позицію щодо Пекіна, ніж його попередники. Він стурбований залежністю Німеччини від економіки КНР.

Габек попередив, що Китай через свою ініціативу «Один пояс, один шлях» намагається захопити вплив на Європу.

[Роберт Габек, міністр економіки Німеччини]:
«Ми не можемо дозволити, щоб це сталося».

Раніше міністр казав, що він проти запланованої частки Китаю в контейнерному терміналі Гамбурга. Цим активом цікавився один китайський судноплавний гігант.

Уряд Німеччини каже, що спроби Китаю захопити вплив починають поширюватися з технологічної арени на інші галузі, приміром на логістику.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міністр економіки Німеччини закликав уважніше подивитися на китайські інвестиціїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСвітові ціни на какао б’ють рекордиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: