04.10.2024
Телеканал NTD

Чиновники Греції починають економити світло й відчиняти вікна

Чиновники Греції починають економити світло й відчиняти вікна

Урядові установи Греції починають заощаджувати енергію. Так влада намагається впоратися з паливною кризою, яка загрожує Європі..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Урядові установи Греції починають заощаджувати енергію. Так влада намагається впоратися з паливною кризою, яка загрожує Європі холодними батареями взимку й небувалими рахунками за електроенергію.

Ті урядові установи, які не економитимуть, можуть утратити державне фінансування.

План економії почали обговорювати ще в червні. Згідно з ним, держслужбовці, виходячи з будівель, мусять вимикати кондиціонери, обігрівачі, комп’ютери та світло. Також якщо є змога, замість того щоб вмикати кондиціонери, радять відчиняти вікна або затінювати приміщення.

[Костянтинос Скрекас, міністр енергетики Греції]:
«Ми просимо всіх держслужбовців не марнувати енергію у своєму робочому середовищі. Трохи змінивши свої звички, ми сприятимемо цим колективним зусиллям».

Урядовці сподіваються в короткостроковій перспективі зменшити споживання енергії на 10 %. Водночас із 2020 до 21 року споживання енергії в державних будівлях зросло на 20 %.

[Макіс Ворідіс, міністр внутрішніх справ Греції]:
«Менше вмикайте кондиціонери й обігрівачі, не забувайте гасити світло, щоб ми не витрачали енергію. Світло в урядових будівлях не має горіти ночами. Це основні речі».

Утім, держустанови Греції не поспішають економити. Так, приблизно з 2500 органів запроваджувати ці заходи почало лише трохи більше ніж 220.

Торік на 212 тисяч державних об’єктів припадало коло 11 % загального обсягу енергоспоживання Греції. Цього року очікують, що цей рівень буде таким самим. Водночас вартість енергії перевищить мільярд євро.

Зазначимо, що торік уряд витратив понад вісім мільярдів євро на субсидії домогосподарствам і підприємствам, щоб пом’якшити наслідки енергетичної кризи.

Греція спалює понад третину свого газу для вироблення електроенергії. У першій половині цього року, як порівняти з аналогічним торішнім періодом, вона зменшила свою залежність від постачання трубопроводами з Росії на 11 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: