29.04.2024
Телеканал NTD

Страйк залізничників може коштувати економіці США $ 2 млрд щодоби

Страйк залізничників може коштувати економіці США $ 2 млрд щодоби

Адміністрація Байдена проводить термінові переговори, щоб запобігти страйку працівників залізничного транспорту. Якщо він розпочнеться, це може..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Адміністрація Байдена проводить термінові переговори, щоб запобігти страйку працівників залізничного транспорту. Якщо він розпочнеться, це може стати політичною проблемою, яка загрожує спровокувати подальші економічні потрясіння.

Наразі міністр праці намагається домовитися з відповідальними особами за залізничні вантажні перевезення та представниками профспілок. Якщо це не вдасться, то невдовзі залізниця зупиниться, що порушить ланцюги постачання харчів і палива.

[Ендрю Вітон, економіст]:
«Страйк у цьому секторі може підняти ціни на зерно, на добрива. Будь-які товари, які доставляють залізницею, можуть подорожчати. Ніхто не хоче, щоб страйк зашкодив і без того тендітній економіці».

Загалом домовитися не можуть оператори залізниць і три профспілки, які обстоюють інтереси коло 60 тисяч робітників.

Залізничники стверджують, що крім підвищення зарплат, вони також хочуть поліпшення умов праці.

[Ендрю Вітон, економіст]:
«Провідники й машиністи, які керують цими поїздами, чергують 24 години на добу, сім днів на тиждень, 52 тижні на рік, щороку. Вони працюють величезну кількість годин понаднормово».

Припинення роботи може заморозити перевезення майже 30 % вантажів територією США, прискорити інфляцію, коштувати економіці країни до 2 мільярдів доларів на день і спровокувати лавину транспортних проблем в енергетичному, сільськогосподарському, виробничому та роздрібному секторах.

Тим часом у сенаті США республіканці оприлюднили резолюцію, яка покликана запобігти можливому припиненню залізничних перевезень. Однак поки що її лише обговорюють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Страйк залізничників може коштувати економіці США $ 2 млрд щодобиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: