04.10.2024
Телеканал NTD

Рахунки за електроенергію у Великій Британії зростуть на 80 %

Рахунки за електроенергію у Великій Британії зростуть на 80 %

Рахунки за електроенергію у Великій Британії, починаючи з жовтня, зростуть на 80 %. Про це заявив..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Рахунки за електроенергію у Великій Британії, починаючи з жовтня, зростуть на 80 %. Про це заявив регулятор Ofgem, назвавши це кризою, яка вплине на домогосподарства.

Ofgem зажадав від уряду негайних заходів. Він попередив, що середній рахунок зросте майже до 4200 доларів на рік. А в січні можливе повторне підвищення.

[Адам Скорер, голова благодійної організації]:
«Ми очікуємо, що в розпал зими — у січні середній рахунок за електроенергію підвищиться ще на 1000 фунтів. Це вибух для нашої системи соцзахисту. Щиро кажучи, сім’ї просто не можуть дозволити собі нічого такого. Це стихійне лихо».

Зараз у кількох країнах Європи витрати на електрику рекордно високі. Це спричинило так звану паливну бідність мільйонів людей.

На ціни вплинули санкції щодо Росії за війну в Україні та пандемія.

[житель Лондона]:
«Улітку, коли ціни піднялися, було не так уже й погано, бо ми не використовуємо багато газу чи електроенергії. Я подумав, що ми впораємося. Але взимку це, напевно, приголомшить багатьох людей. Це страшно».

[жителька Лондона]:
«Коли похолоднішає, нам, імовірно, доведеться турбуватися про те, як оплачувати рахунки. Ми пенсіонери, тож нам є чого непокоїтися».

[жителька Лондона]:
«Маємо перекривати газ, коли це необхідно, вимикати світло. Треба просто змінити уклад життя. Це єдиний спосіб вижити».

У Великій Британії припинили діяльність уже майже 30 роздрібних продавців енергії. Інфляція в країні досягла 40-річного максимуму, а Банк Англії попереджає про затяжну рецесію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: