17.10.2024
Телеканал NTD

Потужний тайфун «Муїфа» приніс до Шанхая сильний вітер та дощ

Потужний тайфун «Муїфа» приніс до Шанхая сильний вітер та дощ

Тайфун «Муїфа» вдарив по Шанхаю — найбільшому у світі морському порту. Швидкість вітру сягала 42 метрів..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Тайфун «Муїфа» вдарив по Шанхаю — найбільшому у світі морському порту. Швидкість вітру сягала 42 метрів за секунду. Також «Муїфа» приніс зливи. Він став найсильнішим тропічним циклоном за останнє десятиліття в дельті річки Янцзи, а також у всьому Китаї за цей рік.

Через розгул стихії евакуювали один мільйон 300 тисяч осіб. Припинено роботу порту, скасовано авіарейси, тимчасово зупинили залізничний рух, не працювало метро.

Водночас, за офіційними даними, серйозних руйнувань немає, і ніхто не постраждав. Комунальні служби наводять лад.

[житель Шанхая]:
«Зараз стало ліпше. Годині о 6 чи 7 ранку був невеликий вітер і падав дощ».

[жителька Шанхая]:
«Думаю, великої шкоди немає. Метро працює. На вулиці опало багато листя, і двірники його прибирають».

Синоптики повідомляють, що «Муїфа» ослаб до тропічного шторму. Вони прогнозують рясні дощі, які можуть спричинити повені в прибережних провінціях.

Зараз «Муїфа» рухається в північно-західному напрямку. Очікують, що він пройде вздовж східного узбережжя провінції Цзянсу, а потім перетне Жовте море та Шаньдунський півострів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Потужний тайфун «Муїфа» приніс до Шанхая сильний вітер та дощДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Парламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: