15.07.2024
Телеканал NTD

За паркування мотоциклів у Парижі тепер треба платити

За паркування мотоциклів у Парижі тепер треба платити

Паркування мотоциклів у Парижі стало платним. Мова про бензинові байки. Правило набуло чинності 1 вересня. Реакція..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Паркування мотоциклів у Парижі стало платним. Мова про бензинові байки. Правило набуло чинності 1 вересня. Реакція водіїв негативна. Хтось каже, що це дуже вдарить по бюджету, а хтось збирається пересісти на автомобіль.

[Ерве Жеанін, житель Парижа]:
«Я купив скутер, щоб швидко пересуватися Парижем, але тепер, коли треба платити за паркування, я ще подумаю. Хтозна, може, приїду машиною. Це може створити ще більше пробок. Захід недоречний, і я категорично проти».

Мер-соціаліст Анн Ідальго планувала запровадити цей захід ще в січні. Але відклала, бо навесні балотувалася в президенти.

Нині ж заплановане здійснила. Вона так хоче зменшити рівень шуму. Для електричних мотоциклів паркування, як і раніше, залишиться безплатним.

[Сільвіан Гітте, житель Парижа]:

«Я щойно звантажив програму для оплати паркування. Це фінансовий захід. Його мета — позбутися всіх транспортних засобів у Парижі. Це сумно, але це так. Ми не маємо вибору».

Останніми роками мерія побудувала мережу нових велосипедних доріжок і підвищила плату за паркування для автомобілів. Так парижан стимулюють пересідати на екологічніші види транспорту. Але багато хто вважає, що це неможливо.

[Антуан Кюлі, житель Парижа]:
«Я не зможу платити цю суму, бо це просто неможливо. Єдиним рішенням буде знайти щось інше й позбутися мотоцикла, бо в Парижі важко пересуватися на велосипеді».

Консервативна опозиція Парижа назвала захід просто новим податком, який не зменшить заторів. А ось велосипедисти й пішоходи, навпаки, платне паркування підтримали.
Коротке посилання на цю сторінку:

За паркування мотоциклів у Парижі тепер треба платитиВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Ядерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯк угорці повертаються до сільського життяНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: