16.07.2024
Телеканал NTD

Безплатний проїзд потягами Іспанії доступний із 1 вересня

Безплатний проїзд потягами Іспанії доступний із 1 вересня

Трохи повозившись із квитковим автоматом на мадридському вокзалі Аточа, 26-річна Дженніфер та її сестра отримали пільгові..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Трохи повозившись із квитковим автоматом на мадридському вокзалі Аточа, 26-річна Дженніфер та її сестра отримали пільгові проїзні квитки.

З 1 вересня влада Іспанії запроваджує безплатний проїзд у поїздах, що належать найбільшій державній залізничній компанії-оператору. Схема містить рейси місцевого сполучення й середньої дальності. Не увійдуть до пільгової програми лише далекі маршрути завдовжки понад 300 кілометрів в один бік.

Діятиме схема до кінця року й лише на поїздки туди й назад. Усім охочим, а це і громадяни Іспанії, і туристи, треба замовляти місячний проїзний, який дає право здійснити 10 таких поїздок.

[пасажирки]:
«Коли я їду з Парли до Аточи, це коштує від 80 до 90 євро. А тепер безплатно. <…> Я плачу коло 40 євро щоразу, коли їду до свого міста (з Мадрида). <…> Хотілося б, щоб ця програма була постійною, бо це зменшило витрати, і ми могли би більше подорожувати».

Безплатні проїзні вже замовило майже півмільйона осіб. Державний залізничний оператор очікує, що схема дасть змогу надати понад 75 мільйонів безплатних залізничних поїздок.

[Анастасія Адамова, пасажирка]:
«Звісно, усе, що корисне громадянам, добре з погляду економічної і політичної ситуації. Це допомагає. Для нас це величезний зиск, і ми за це вдячні».

Інфляція в Іспанії наближається до рекордно високого рівня, що перевищує 10 % у річному обчисленні. Влада країни надіється знизити витрати населення й спонукати його більше користуватися громадським транспортом.

[Ісабель Родрігес, прессекретар кабінету міністрів Іспанії]:
«Цей захід має велику підтримку серед населення Іспанії, і, без сумніву, ця допомога, яку надав уряд, допоможе зменшити сімейні витрати, а отже, вартість життя».

Схема, яка містить знижки й на інші види громадського транспорту, коштуватиме 221 мільйон євро. Це частина пакета допомоги на загальну суму 9 з половиною мільярдів євро.

Зазначимо, що в червні в Німеччині почали продавати місячні проїзні на муніципальний транспорт вартістю лише 9 євро. Скористатися ними можна було в усій країні. Але 1 вересня цей проєкт завершився.
Коротке посилання на цю сторінку:

Безплатний проїзд потягами Іспанії доступний із 1 вересняООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісСрібна шахта відродила занепале боснійське містоКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: