17.05.2024
Телеканал NTD

Понад 1000 людей загинуло внаслідок повеней у Пакистані

Понад 1000 людей загинуло внаслідок повеней у Пакистані

У Пакистані мусонні дощі спричинили найбільш смертоносні повені за останні 12 років. За три місяці загинуло..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

У Пакистані мусонні дощі спричинили найбільш смертоносні повені за останні 12 років. За три місяці загинуло понад 1000 людей. 300 тисяч жителів досі перебувають у тимчасових притулках. Загалом унаслідок стихійного лиха постраждало понад 33 мільйони осіб — це 15 % населення країни.

Цього року в Пакистані випало в кілька разів більше опадів, ніж зазвичай. Повені та зсуви зруйнували понад 200 тисяч будинків, ще два мільйони пошкоджено.

Також розмито 3600 кілометрів доріг, завалилося майже 150 мостів. Це ускладнює рятувальні операції, у яких беруть участь цивільні та військовики. Крім того, загинули сотні тисяч голів худоби, знищено посіви.

Багато людей нарікають на відсутність допомоги.

[житель Пакистану]:
«Будинки руйнуються, і тут стоїть вода. Дощ іде без упину днів десять. Ось там видно мій зруйнований будинок. Я нічого не зміг урятувати».

Прем’єр-міністр країни відвідав провінцію Сінд, яка постраждала від повеней.

[Шахбаз Шаріф, прем’єр-міністр Пакистану]:
«Я звернувся вчора й звертаюся сьогодні до всіх заможних людей — промисловців і бізнесменів із Пенджабу, Сінду та Белуджистану з проханням вийти вперед і протягнути руку допомоги постраждалим людям у цей важкий час».

За попередніми оцінками, збитки від стихійного лиха становлять чотири мільярди доларів США. Міністр закордонних справ Пакистану вважає, що ця сума буде набагато більшою. Він заявив, що країна потребує допомоги Міжнародного валютного фонду. Організація днями має ухвалити рішення про виділення Пакистану 1,2 мільярда доларів.

[Білавал Зардарі, міністр закордонних справ Пакистану]:
«Я очікую, що не лише МВФ, а й світова спільнота та міжнародні організації зрозуміють, наскільки в нас великі руйнування».

Минулого тижня прем’єр-міністр Пакистану зустрівся з міжнародними партнерами, які пообіцяли виділити 500 мільйонів доларів на усунення наслідків повеней. Допомогу також виділить ООН, США, Велика Британія та Азербайджан.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 1000 людей загинуло внаслідок повеней у ПакистаніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: