21.08.2024
Телеканал NTD

Найбільші за багато років військові навчання проводять Південна Корея та США

Найбільші за багато років військові навчання проводять Південна Корея та США

Південна Корея і США проводять спільні військові навчання, які назвали найбільшими за багато років. Так союзники..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Південна Корея і США проводять спільні військові навчання, які назвали найбільшими за багато років. Так союзники намагаються підвищити готовність до потенційних випробувань зброї з боку Північної Кореї.

Південнокорейські й американські солдати відпрацювали військові завдання в лісистій місцевості, а військово-морський персонал зімітував операцію в контейнерному порту. Також армійці вчилися виявляти саморобні вибухові пристрої на АЕС.

Командний пункт відвідав міністр оборони Південної Кореї, де зустрівся з командиром військ США.

[Лі Чон Соп, міністр оборони Південної Кореї]:
«Я ще раз наголошую, що за допомогою цих військових навчань ми стримуємо війну. Але якщо вона почнеться, то ми боронитимемо свободу, права людини й верховенство закону».

Американські військовики кажуть, що спільними навчаннями вперше керує південнокорейський генерал. Це крок на шляху до давньої мети Сеула — у разі війни командувати союзними силами.

Щорічні літні навчання почались у понеділок. Завершитися мають 1 вересня. Вони стартували після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Йоль пообіцяв активізувати спільний військовий вишкіл та зміцнити позиції щодо Північної Кореї.

Водночас навчання можуть спричинити різку негативну реакцію Пхеньяна. Тож Сеул та Вашингтон заявили, що не втрачають пильності.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільші за багато років військові навчання проводять Південна Корея та СШАІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обмінялиУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCТисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному поліКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: