21.08.2024
Телеканал NTD

Експрезидентові Аргентини хочуть дати 12 років за корупцію

Експрезидентові Аргентини хочуть дати 12 років за корупцію

На вулицях Буенос-Айреса неспокійно. Сюди вийшли прихильники та противники колишнього президента, а нині віцепрезидента країни Крістіни..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

На вулицях Буенос-Айреса неспокійно. Сюди вийшли прихильники та противники колишнього президента, а нині віцепрезидента країни Крістіни Фернандес де Кіршнер. Федеральний прокурор Аргентини зажадав засудити її до 12 років ув’язнення за звинуваченням у корупції.

Місцева поліція розігнала десятки протестувальників перед будинком Кіршнер у столиці.

Противники віцепрезидента раді рішенню.

[противник Крістіни Фернандес де Кіршнер]:
«Це історичний день для Аргентини. Уперше жінку-президента було засуджено за повністю доведений корупційний злочин. Нехай це буде всім прикладом».

Тим часом прихильники Кіршнер кажуть, що звинувачення прокуратури несправедливе.

Віцепрезидент, як і раніше, впливова представниця лівого крила керівної пероністської партії. Її звинувачують у махінаціях із бюджетом та присвоєнні державних коштів у період із 2007 по 15-й рік, коли вона була президентом.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, вирок винесуть за кілька місяців, хоча Фернандес де Кіршнер може оскаржити його у вищих судах. На винесення остаточного вердикту, можливо, знадобляться роки.

У твіттері Фернандес де Кіршнер пише, що їй не дали змоги дати свідчення щодо нових обставин справи.

Президент Аргентини теж осудив рішення прокуратури, назвавши його судовим переслідуванням.

Прокурор також вимагає довічно заборонити Кіршнер обіймати державні посади.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експрезидентові Аргентини хочуть дати 12 років за корупціюУ Болівії придушили спробу військового держпереворотуУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиПрем’єр-міністр Бангладеш утекла з країни на тлі загибелі сотень протестувальниківСпецпосланець ООН у Ємені: загроза судноплавству в Червоному морі зростаєПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняТисячі бойовиків «Хезболли» поранено після одночасного вибуху пейджерівЄменські хусити заявили про удар по ізраїльському ЕйлатуКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: