05.05.2024
Телеканал NTD

Аргентинське місто переживає навалу папуг

Аргентинське місто переживає навалу папуг

Масштабну навалу скелястих папуг переживає містечко Іларіо-Аскасубі в аргентинській провінції Буенос-Айрес. Люди важко виносять їхній постійний..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Масштабну навалу скелястих папуг переживає містечко Іларіо-Аскасубі в аргентинській провінції Буенос-Айрес. Люди важко виносять їхній постійний крик. Дратує і пташиний послід, що лежить усюди.

За словами місцевих жителів, на кожного із 5000 городян припадає по десять папуг. Крім того, птахи своїми потужними дзьобами ушкоджують дроти. Через це часто відключають електрику.

Місцевий журналіст, який працює на радіо, каже, що його програми вже не раз переривалися.

[Рамон Альварес, працівник радіо]:

«Вони кусають та ушкоджують кабелі. Під час дощу вода може потрапити на оголені дроти, і постачання електрики перерветься. Через цих папуг щодня проблеми та витрати. Звісно, ​​якщо немає електрики, радіо не працює».

Біологи пояснюють, що тисячі папуг прилетіли до Іларіо-Аскасубі через вирубування лісів на прилеглих пагорбах.

[Даяна Лера, біолог]:

«Скелясті папуги живуть майже виключно на схилах пагорбів. Так історично склалося, що вони їдять те, що дає те середовище. Нині рослинність на пагорбах зникає. За оцінками, на півдні провінції Буенос-Айрес площа лісів щороку зменшується на 4 %. Папуги лишаються без їжі й усе частіше перебираються ближче до міст, де знаходять їжу, прихисток і воду».

Папуги почали прилітати до цього міста кілька років тому. Залишаються тут на осінь та зиму. Улітку вони мігрують на південь, до скель Патагонії. Там розмножуються, а потім повертаються.

У місті пробували відлякати птахів шумом і променями лазерного підсвічування. Та поки що нічого не допомагає.

Біологи ж кажуть, що єдиний спосіб позбутися навали — відновити природне середовище проживання скелястих папуг.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентинське місто переживає навалу папуг«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапіюПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинуваченняБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиІспанський фермер не платить за світло завдяки оливковим кісточкамЛюди в Пакистані переходять на сонячну енергію, але не заради екологічностіБразильський курорт Атафона повільно йде під водуУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікували

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: