05.06.2024
Телеканал NTD

Перший у світі надшвидкісний потяг святкує 60-річчя

Перший у світі надшвидкісний потяг святкує 60-річчя

Працівники залізничної компанії JR Tokai, а також шанувальники поїздів зібралися на станції в Токіо. Тут урочисто..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Працівники залізничної компанії JR Tokai, а також шанувальники поїздів зібралися на станції в Токіо. Тут урочисто відправляють у дорогу поїзд. Церемонію присвячено 60-річчю Токайдо-сінкансен — першої лінії сінкансена та першої у світі високошвидкісної магістралі.

[Сюнсуке Ніва, президент JR Tokai]:

«Сьогодні виповнюється 60 років від дня відкриття. За останні 60 років цим потягом скористалося близько семи мільярдів пасажирів. Я хотів би ще раз висловити свою подяку за це».

Лінія Токайдо, яка сполучає Токіо та Осаку, відкрилася якраз перед Олімпіадою в Токіо 1964 року.

Попри те, що будівництво тривало всього п’ять з половиною років, сінкансен досяг небаченої в той час швидкості — 210 кілометрів за годину. Нині, за словами голови компанії, поїзд їздить зі швидкістю 285 кілометрів за годину.

[Сюнсуке Ніва, президент JR Tokai]:

«Ми й далі поліпшуватимемо потяги сінкансен, які будуть зручнішими, комфортнішими та безпечнішими, ніж будь-коли. Оскільки стихійні лиха стають руйнівнішими, наш пріоритет — це гарантування безпечного перевезення пасажирів».

Лінія перевезла 100-мільйонного пасажира в 1967 році, мільярдного — у 76-му.

[Дзюн Умехара, експерт з поїздів]:

«Деякі з тих, хто проєктував корпус сінкансена, були колишніми конструкторами винищувачів. Завдяки їхньому досвідові, сінкансен має обтічну форму, яка знижує лобовий опір».

Оскільки лінія Токайдо-сінкансен проходить через три найбільші агломерації Японії, її вважають найбільш завантаженою.

[пасажир]:

«Усередині японських поїздів сінкансен дуже чисто й дуже зручно. Вони рухаються на високій швидкості. Це справді зручний спосіб подорожувати».

Водночас JR Tokai вже розробляє тюо-сінкансен. Це буде перша лінія магнітно-левітаційної залізниці, яка зв’яже Токіо, Нагою та Осаку. Як очікують, нею ходитимуть найшвидші поїзди у світі, швидкість яких сягатиме 500 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у світі надшвидкісний потяг святкує 60-річчяНовий Fiat Grande Panda вступає в боротьбу з китайськими електрокарамиКомпанія Nissan створила охолоджувальну фарбу для автомобілівЗарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної АвстраліїУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Aston Martin показав свій найшвидший серійний автомобільРодстер Бетмена та найпотужніший електрокар: прем’єри на мотор-шоу в СШАТаксі, що літають, уже не за горами: авіасалон у Фарнборо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: