05.05.2024
Телеканал NTD

У данському парку небезпечні дерева підривають динамітом

У данському парку небезпечні дерева підривають динамітом

Лунає вибух, і величезний бук падає на землю. Такий незвичайний спосіб видаляти пошкоджені дерева використовують у..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Лунає вибух, і величезний бук падає на землю. Такий незвичайний спосіб видаляти пошкоджені дерева використовують у парку оленів у передмісті Копенгагена.

Цей бук став небезпечним для гостей парку, бо його важкі гілки могли впасти. Проте дерева тут не спилюють, а підривають. Для цього в отвори у стволі закладають динаміт. Результат після вибуху такий самий, якби в дерево вдарила блискавка.

[Єс Огор, біолог]:

«Є дві головні причини використовувати цей метод. Одна — естетична, оскільки набагато приємніше бачити природну руйнацію. Друга причина набагато важливіша. Вона пов’язана з біологічною різноманітністю».

Фахівці пояснюють, що уламок ствола на найближчі 20-30 років перетвориться на своєрідний курорт для лісових мешканців. Тут заведуться комахи, виростуть гриби та прилетять кажани. Тобто деревина, що гнитиме, буде корисною багатьом жителям лісу.

Коли дерево спиляно, ефект не такий гарний. До того ж видно, що до цього приклала руку людина, що вносить дисгармонію в довколишній ландшафт.
Коротке посилання на цю сторінку:

У данському парку небезпечні дерева підривають динамітомФінський зоопарк поверне Китаю двох панд раніше за домовлений термінТисячі австралійців страждають від погано вивченого синдрому ПОТВ’єтнам оговтується після удару «Ягі»В Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травми4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиЖителі Барселони протестують проти туризмуУ центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житла

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: