05.05.2024
Телеканал NTD

Південна Корея має намір змінити долю пів мільйона собак, вирощених для їжі

Південна Корея має намір змінити долю пів мільйона собак, вирощених для їжі

Влада Південної Кореї планує змінити долю майже пів мільйона собак, вирощених для вживання в їжу. 2027..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Влада Південної Кореї планує змінити долю майже пів мільйона собак, вирощених для вживання в їжу. 2027 року в країні набуде чинності заборона на розведення собак для їжі, а також на продаж і розповсюдження собачатини.

Міністерство сільського господарства Південної Кореї заявило, що тваринам шукатимуть нових власників. Тих, кому не знайдуть, помістять у притулки.

[Пак Пем Су, заступник міністра сільського господарства Південної Кореї]:

«Багато кого непокоїть, що собак, які залишилися, присплять, але запевняю, що ми цього не планували».

Закон ухвалили на початку січня цього року. Протягом трьох років усі, хто заробляв на собачому м’ясі, мають обрати собі інший фах. Уряд виділить 75 мільйонів доларів на компенсації фермерам та іншим працівникам цієї галузі.

У Південній Кореї понад півтори тисячі ферм з розведення собак і більш як 200 пунктів забою цих тварин. 2300 ресторанів подають страви із собачим м’ясом.

Фермерам виплачуватимуть по 450 доларів за кожну здану владі собаку, але ті вимагають більше.

[Чо Енпон, голова асоціації з розведення собак для м’яса]:

«Ми закриємо бізнес лише коли отримаємо розумну компенсацію. Однак план держпідтримки є абсолютно недоцільним, тому ми вирішили не закривати підприємства доти, доки уряд не надасть компенсацію, рівну трирічному доходові».

Вчені не знайшли доказів того, що собачатина історично була основною стравою корейської кухні. Зараз багато південнокорейців її не їдять. Молоде покоління й узагалі вважає це варварством. До того ж у країні стали частіше тримати собак удома, тому багато хто сприймає їх як друзів людей, а не як худобу.

Підтримка заборони на розведення собак для м’яса зросла за нинішнього президента. Юн Сок Йоль із дружиною тримають шість собак і вісім котів.

Коли закон стане чинним, його порушникам загрожуватиме кримінальне покарання: за розведення — до двох років, за забій собаки — до трьох.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південна Корея має намір змінити долю пів мільйона собак, вирощених для їжіУ Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходівУ Венесуелі почався різдвяний сезон на два місяці раніше, ніж зазвичайЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиНімеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонахФермери Зімбабве намагаються заробити на зростанні світового попиту на лохинуЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у Саутпорті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: