20.12.2024
Телеканал NTD

Голова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»

Голова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»

Світ робить недостатньо, щоб зупинити кризу в Судані. Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я,..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Світ робить недостатньо, щоб зупинити кризу в Судані. Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я, відвідавши лікарню, у якій лікують виснажених немовлят.

На пресконференції Тедрос Адханом Гебреєсус закликав допомогти постраждалій від війни країні.

За даними гуманітарних організацій, через 17 місяців конфлікту цивільне населення Судану стикається з голодом, масовою внутрішньою міграцією, а також спалахами хвороб.

Так, серед іншого, суданці потерпають від повеней, прориву гребель, спалахів холери, малярії, денге та кору, ризику поширення віспи мавп, а також сексуального насильства. До того ж у країні майже повністю зруйнована система охорони здоров’я.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, голова ВООЗ]:

«Судан переживає справжній шторм криз. Понад 500 днів конфлікту, найбільший рівень переміщення людей у ​​світі, голод у деяких регіонах та ризик голоду в інших. 25,6 мільйона осіб, тобто більш ніж половині населення Судану, як очікують, гостро бракуватиме продовольства».

У серпні на переговорах у Швейцарії посередники заявили, що дістали від сторін гарантії доступу населення до гуманітарної допомоги. Але прогресу завадило те, що на обговореннях не було представників суданської армії.

Війна між армією та Силами швидкого реагування спалахнула у квітні 2023 року. Однак інфраструктура країни вже тоді була в занепаді.

Водночас після початку конфлікту обидві сторони направили більшу частину своїх ресурсів на бої, унаслідок чого інфраструктура стала зовсім занедбаною, а система охорони здоров’я занепала.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»Посуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати водуНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнериТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиМалайзія розробила план опіки над орангутангами для імпортерів пальмової оліїЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Старіння населення Японії змінює ринок підгузківСильна спека вбиває кажанів на півночі Індії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: