20.12.2024
Телеканал NTD

Нова Зеландія майже потроїла податок на іноземних туристів

Нова Зеландія майже потроїла податок на іноземних туристів

Нова Зеландія майже втричі збільшить плату за в'їзд для туристів. Про це у вівторок заявив уряд...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Нова Зеландія майже втричі збільшить плату за в’їзд для туристів. Про це у вівторок заявив уряд. Це викликало критику з боку працівників сектору туризму. Вони вважають, що це відлякає відвідувачів.

[Біллі Мур, голова Асоціації аеропортів Нової Зеландії]:

«Нова Зеландія зараз — одне з найдорожчих місць для відпустки. І це справді означає, що нам слід ретельно продумати нашу економічну стратегію і те, як ми збираємося поліпшити економічне становище всіх новозеландців, тоді як туризм — важлива частина нашої економіки».

Плата, яку братимуть з іноземних гостей на охорону природи та туризм, з 1 жовтня зросте до 100 новозеландських доларів. Це понад 60 доларів США. Раніше брали 35 новозеландських доларів, тобто трохи більше ніж 20 американських.

[Гевін Олівер, директор турфірми]:

«Ми виступали за 50 доларів. Ми відчували, що має бути підвищення. Але це дуже суттєве підвищення, тоді як туристичний сектор щосили намагається відновитися після ковіду».

Уперше податок наклали в липні 2019 року. Але він був замалим, щоб покрити витрати, пов’язані з такою кількістю відвідувачів.

[Метт Дусі, міністр туризму Нової Зеландії]:

«Ми хочемо перекласти частину витрат із платників податків на відвідувачів, і зрештою хочемо розвивати туризм. Ми маємо амбітну мету — подвоїти наш експорт як країни протягом наступних десяти років. Туризм — наше друге за величиною джерело експортних доходів».

Уряд заявляє, що збір конкурентоспроможний, і що Нову Зеландію, як і раніше, вважатимуть привабливим місцем для відвідування.

Варто зазначити, що недавно країна збільшила вартість гостьових віз. Також уряд планує підвищити збори в регіональних аеропортах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова Зеландія майже потроїла податок на іноземних туристів«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапіюНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Пожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихМасаї в Кенії почали розводити бджіл замість худобиГарячі тури знову мають попит у ЄвропіНауковці: смартфони спричиняють у підлітків депресію, тривожність та безсонняПосуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати водуГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліВенесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голоду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: