08.03.2024
Телеканал NTD

Майже третина людей у світі недостатньо рухається

Майже третина людей у світі недостатньо рухається

Цей спортивний комплекс — улюблене місце для тренувань тисяч жителів Джакарти — столиці Індонезії. Але попри..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Цей спортивний комплекс — улюблене місце для тренувань тисяч жителів Джакарти — столиці Індонезії.

Але попри це в регіоні близько 40 відсотків населення недостатньо рухається. Такі дані нового дослідження, опублікованого в журналі The Lancet Global Health.

Зі слів місцевих жителів, час на спортивні заняття важко знайти через велике навантаження на роботі.

[Деніел Сукарсо, місцевий житель]:

«В Індонезії багатьом важко знайти час, бо доводиться багато працювати. А це означає, що немає достатньо часу для занять спортом, щоб підтримувати здоров’я. Усе, про що вони думають, це робота, робота та ще раз робота».

Інші кажуть, що соцмережі змушують людей звикати до сидячого способу життя.

Згідно з дослідженням, у 2022 році близько мільярда 800 мільйонів дорослих жителів планети, тобто одна третина, не дотримувалися рекомендованого рівня фізичної активності.

Автори кажуть, що результати показують тривожну тенденцію: за період з 2010 по 22 рік рівень фізичної активності серед дорослих знизився на 5%.

Найменш активними виявилися жителі Східного Середземномор’я та Південно-Східної Азії, де рівень фізичної інертності становить 40%. У Західнотихоокеанському регіоні він сягає 28%, у Європі — 25%, а в Африці — 16%.

Жінки менш активні, ніж чоловіки на 5%. Водночас, як з’ясувалося, фізична активність зазвичай починає знижуватися після 60 років.

Є і деякі позитивні висновки: майже в половині країн світу за останні десять років зріс рівень фізичної активності серед дорослого населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Майже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяУ Китаї дедалі частіше влаштовують дорогі собачі весілляФіліппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рисЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР Конго3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїВ Африці оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію віспи мавпСотні мігрантів з Марокко вплав добираються до іспанської СеутиЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР КонгоЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахРуїни затопленого села оголилися на озері Морнос, що обміліло в Греції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: