20.12.2024
Телеканал NTD

Європу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄС

Європу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄС

На кадрах з дрона видно масштаб повеней, що ринули на міста на півночі Чехії. Це лихо..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

На кадрах з дрона видно масштаб повеней, що ринули на міста на півночі Чехії. Це лихо тут назвали найбільшим за останні 30 років. Тисячі мешканців евакуювали. Чверть мільйона чеських будинків лишилися без електрики.

У місті Єсеник зруйновано будинки, а вулиці завалено сміттям.

[місцевий житель]:

«Коли вода спаде, ми побачимо все, що залишилося чи не залишилося, або навіть те, що сюди принесло. 1997 року тут не було так, тут було сухо. Це жахливо. Мій підвал та гараж (затоплено). У гаражі повний безлад. Я й досі не заглядав. Страшно».

Те ж саме й в інших містах Європи. Повідомляють про вісьмох загиблих у Румунії, Польщі та Австрії.

Це польське місто Глухолази, що коло чеського кордону. Тут зливи перетворили вулиці на річки. Через них також обвалився міський міст.

А це польське місто Клодзко. Тут вода затопила історичний центр, стадіон та головне кладовище.

Прем’єр-міністр Дональд Туск назвав це місце найбільш постраждалим у країні. Тут таких повеней раніше не бачили.

Південь Німеччини теж накрили рясні дощі. У деяких районах влада оголосила надзвичайний стан. Там затоплено будинки, дороги та мости. Як показують прогнози, зливи триватимуть.

А в Австрії всю федеральну землю Нижня Австрія оголосили зоною лиха.

У Відні головна річка столиці вийшла з берегів. Кілька ліній метрополітену закрили. Також під водою автомагістралі навколо міста. Зупинено залізничне сполучення.

Влада закликала по змозі лишатися вдома. Студентам, викладачам та працівникам вишів дозволили не відвідувати навчальні заклади. Тут, згідно з прогнозами, дощі теж триватимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄСГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезонуНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежЗамах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБР«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфунуАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніПожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄСМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: