24.07.2024
Телеканал NTD

Науковці розробили біодобавку для захисту бджіл від пестицидів

Науковці розробили біодобавку для захисту бджіл від пестицидів

Цю бджолу годують біологічно активною добавкою. Колумбійські науковці стверджують, що вона нейтралізує дію нейротоксинів на організм..

Дата завантаження: 2024-10-24

video
play-sharp-fill

Цю бджолу годують біологічно активною добавкою. Колумбійські науковці стверджують, що вона нейтралізує дію нейротоксинів на організм комах.

[Андре Ріверос, працівник Університету Росаріо]:

«Ми розв’язуємо проблему, з якою бджоли стикаються через застосування пестицидів».

Бджоли як запилювачі дуже важливі для природи та сільського господарства. Але пестициди для цих комах — небезпечна отрута. Від прямого впливу вони відразу гинуть. А якщо збирають пилок на оброблених рослинах, то втрачають здатність орієнтуватися та шукати їжу.

Колумбійські науковці з кількох університетів розробили протиотруту для бджіл. Ці ліки на рослинній основі. Їх випробували на живих комах у лабораторії.

[Андре Ріверос, працівник Університету Росаріо]:

«Ми вивчали, якою має бути концентрація, скільки треба доз та в який час їх давати. <…> Результати показують, що бджоли, як і раніше, навчаються, добре орієнтуються й ухвалюють правильні рішення».

Зараз дослідники тестують ліки прямо на пасіці, де мешкають медоносні комахи. Щоправда, поки що не зрозуміло, як це допоможе диким бджолам. А зберегти їх дуже важливо, бо саме вони найактивніші запилювачі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Науковці розробили біодобавку для захисту бджіл від пестицидівВивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віціЧи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністюПерший у світі готель, надрукований на 3D-принтері, будують у СШАРоботи-тренери допомагають у реабілітації пацієнтів, які перенесли інсультЕкологи підрахували популяцію тюленів у гирлі ТемзиНауковці: дельфіни всміхаються під час ігор із іншими дельфінамиУ Німеччині відкрився центр готування до польотів на МісяцьЧому найбільший айсберг у світі вже кілька місяців обертаєтьсяНобелівську премію з медицини вручать за відкриття мікроРНК
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: