27.11.2024
Телеканал NTD

Верховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Верховний суд залишив ім'я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Верховний суд США в понеділок скасував рішення штату Колорадо виключити Дональда Трампа з бюлетенів цьогорічних президентських..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Верховний суд США в понеділок скасував рішення штату Колорадо виключити Дональда Трампа з бюлетенів цьогорічних президентських виборів. Ця постанова тепер почала діяти в усіх США. Тобто окремі штати не можуть забороняти кандидатам балотуватися на федеральні посади.

Верховний суд скасував постанову, яку суд Колорадо ухвалив наприкінці минулого року і яка спиралася на 14-ту поправку до конституції США, ухвалену ще 1868 року. Вона забороняє обіймати урядові посади тим, хто склав присягу, а потім брав участь у повстанні чи заколоті.

Тоді група виборців Колорадо заявила, що спроби Дональда Трампа запобігти своїй поразці на виборах 2020 року, які 6 січня спровокували інцидент у Капітолії, рівнозначні повстанню.

Адвокати Трампа оскаржили звинувачення в заколоті.

Верховний суд не став розглядати питання, чи брав Трамп участь у заколоті. Він лише ухвалив, що тільки Конгрес, а не штати, може визначати право кандидата на участь у виборах.

Трамп назвав це рішення перемогою Америки.

[Дональд Трамп, кандидат у президенти США]:

«Я хочу почати з подяки Верховному суду за його сьогоднішнє одностайне рішення».

Наразі Дональд Трамп залишається найімовірнішим кандидатом на посаду президента від Республіканської партії. Його єдиний суперник — колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Гейлі, поки що перемогла лише під час одного голосування — у праймериз в окрузі Колумбія.

Варто зазначити, що Верховний суд США ще має розглянути апеляцію Трампа на рішення про те, що він не має імунітету у справі про події 2020 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Верховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: