14.08.2024
Телеканал NTD

Сім штатів США домовилися брати менше води з річки Колорадо

Сім штатів США домовилися брати менше води з річки Колорадо

Сім штатів США домовилися менше споживати води з річки Колорадо. Водойма забезпечує водою 40 мільйонів осіб...

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Сім штатів США домовилися менше споживати води з річки Колорадо. Водойма забезпечує водою 40 мільйонів осіб. Також завдяки їй зрошують тисячі гектарів полів.

Тепер Аризона, Каліфорнія та Невада до кінця 2026 року братимуть з річки на 13 % менше води, ніж раніше. Вони розташовані в пониззі й залежать від водосховища Мід.

Водночас штати в районі верхів’я, тобто Колорадо, Нью-Мексико, Юта та Вайомінг, отримують воду прямо з річки та її приток.

Експерти зазначають, що скорочення вражають. Але чи завадять вони пересиханню водосховища Мід, це ще під питанням.

[Сара Портер, експерт з питань водної політики]:

«Чи вистачить цього? Це покаже час. Нам треба подивитися, чи матимемо ще один рік дуже поганого стоку. В угоді визнано, що ми можемо знову опинитися в небезпечній зоні».

Річка перевантажена швидким зростанням населення й небувалою посухою. Усе це може опустити рівень у водосховищі нижче за водозабірні клапани та припинити виробництво гідроелектроенергії.

Штати назвали угоду «історичним успіхом». Її готували цілий рік.

Утім, у 2026 році зусилля щодо збереження водних ресурсів не припиняться. 2027-го сім штатів почнуть домовлятися про тривалішу угоду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сім штатів США домовилися брати менше води з річки КолорадоУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Парк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: