28.10.2024
Телеканал NTD

Припинити безглузде насильство в Судані закликав Верховний комісар ООН з прав людини

Припинити безглузде насильство в Судані закликав Верховний комісар ООН з прав людини

Сутички між армією та повсталими Силами швидкого реагування відновились у столиці Судану. І це попри тижневе..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Сутички між армією та повсталими Силами швидкого реагування відновились у столиці Судану. І це попри тижневе припинення вогню, яке мало закласти основу для тривалої мирної угоди.

У Женеві Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк закликав сторони припинити безглузде насильство.

[Фолькер Тюрк, Верховний комісар ООН з прав людини]:

«Те, що відбувається в Судані, жахливо. Вони постійно укладають угоди про припинення вогню, і ми бачимо, що протягом кількох годин після підписання вони й далі їх порушують».

Тюрк також сказав, що він глибоко стурбований повідомленнями про сексуальне насильство в Хартумі та Дарфурі. Він закликав головнокомандувача армії генерала Абделя аль-Бурхана та лідера Сил швидкого реагування генерала Мухаммада Дагло дати підлеглим чіткі інструкції. Зокрема про те, що сексуальне насильство неприпустиме й що винних у будь-яких порушеннях буде притягнуто до відповідальності.

[Фолькер Тюрк, Верховний комісар ООН з прав людини]:

«Ми бачимо, що цивільні особи й далі мають серйозний ризик загинути чи стати калікою. Уночі ми отримали повідомлення, що над Хартумом літали винищувачі, а в деяких районах були сутички, а ще про стрілянину в Північному Хартумі та в Омдурмані».

Свіжу угоду про припинення вогню уклали після переговорів за посередництва Саудівської Аравії та США. До цього п’ять тижнів тривали запеклі бойові дії.

Попередні угоди не змогли припинити сутички, через які понад мільйон людей залишило свій дім, а в країні виникла серйозна гуманітарна криза.
Коротке посилання на цю сторінку:

Припинити безглузде насильство в Судані закликав Верховний комісар ООН з прав людиниІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: