12.09.2024
Телеканал NTD

Найстаріший собака: пес Бобі дожив до 31 року

Найстаріший собака: пес Бобі дожив до 31 року

Це Бобі — найстаріший собака у світі. Недавно йому виповнився 31 рік. За людськими мірками це..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Це Бобі — найстаріший собака у світі. Недавно йому виповнився 31 рік. За людськими мірками це 217 років. Бобі живе в португальському селі Конкейруш разом зі господарем Леонелем і чотирма котами.

А ще Бобі — рекордсмен Книги Гіннеса. Торік побив світовий рекорд серед собак-довгожителів. Більш як 80 років він належав австралійській вівчарці з кличкою Блюї. Той помер 1939 року, доживши до 29 років.

Бобі — чистокровний рафейру ду алентежу. Це португальський сторожовий собака. Зазвичай представники цієї породи живуть до 14 років. Але мама Бобі дожила до 18. А сам пес й у свій 31 рік почувається чудово. Так у чому секрет його довголіття?

Леонель уважає, що в натуральній їжі, свободі та в тому, що Бобі оточений любов’ю й турботою.

[Леонель Кошта, господар собаки]:

«Гадаю, їжа — важлива умова, а також те, що його ніколи не садили на ланцюг чи повідець. Він завжди жив на волі. Тут сільська місцевість, і він гуляв лісом, почуваючи свободу, якої б не мав у місті чи квартирі. І також думаю, що любов, яку ми даруємо йому все життя, безумовно, допомогла йому досягти довголіття».

У ветеринара Бобі також є пояснення.

[Сорая Лопіш, ветеринар]:

«У нього немає тривог, він веде нормальне собаче життя. Бобі може проводити час на свіжому повітрі, має щоденне фізичне навантаження, і в нього товариський господар, який не завдає йому клопоту. Також Бобі контактує з іншими тваринами».

Побивши світовий рекорд, Бобі прославився. Його відвідували шанувальники з Канади, США, Італії, Франції та навіть Японії. Але для пса нічого не змінилося. Він просто спокійно собі живе.

[Леонель Кошта, господар собаки]:

«Він, як і раніше, гуляє й добре їсть. Має чудовий апетит. Бобі багато грається з нашими котами, тому я радий. Гадаю, він по-своєму щасливий, а отже, і я теж».

Коротке посилання на цю сторінку:

Найстаріший собака: пес Бобі дожив до 31 рокуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: