22.02.2024
Телеканал NTD

Як археолог-самоук зберігає історію в «найменшому музеї у світі»

Як археолог-самоук зберігає історію в «найменшому музеї у світі»

Перуанський дослідник демонструє результати своєї любові до історії. Він десятиліттями самостійно вів розкопки в долині річки..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Перуанський дослідник демонструє результати своєї любові до історії. Він десятиліттями самостійно вів розкопки в долині річки Чильйон.

Енріке називають археологом-самоуком. Він вивчає народ коллі, який існував ще до інкської цивілізації.

72-річний місцевий житель не закінчив коледжу чи університету. Проте за результатами своїх досліджень уже написав три книги про народ коллі, а також сам відкрив музей у Лімі. Люди прозвали його «найменшим музеєм у світі».

[Енріке Нікін, історик і дослідник]:
«У всіх районах (Ліми) мають бути музеї. А в моєму не було, хоча я мав археологічний матеріал. Я створив невеликий музей і назвав його “Музей коллі”».

Археолог-самоук каже, що намагається зберегти історію народу, а також культурну спадщину свого району.

[Енріке Нікін, історик і дослідник]:
«Тут, у цьому музеї, ми поширюємо знання про культуру коллі завдяки моїй власній дослідницькій роботі та останкам. Люди знають важливі археологічні знахідки, цінують їх і культурну спадщину, бо це душа та сутність людей».

Науковці вважають, що народ коллі жив у долині річки Чильйон з 900 по 1470 рік нашої ери.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як археолог-самоук зберігає історію в «найменшому музеї у світі»Виставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: