14.11.2024
Телеканал NTD

Тюльпани знову квітнуть у нідерландському саду «Кекенгоф»

Тюльпани знову квітнуть у нідерландському саду «Кекенгоф»

Тюльпани знову радують очі яскравими й насиченими кольорами. А це означає, що нідерландський ботанічний сад «Кекенгоф»..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Тюльпани знову радують очі яскравими й насиченими кольорами. А це означає, що нідерландський ботанічний сад «Кекенгоф» відчинив свої двері для відвідувачів.

Але цього року щодня сюди пускатимуть приблизно на 20 тисяч відвідувачів менше. Ця зміна має поліпшити враження тих, кому вдасться потрапити всередину.

[Єрун Дейстер, директор ботанічного саду]:
«До ковіду кілька днів у нашому парку щодня було 60 000 осіб. Це надто багато. Тож ми вирішили, що пускатимемо щонайбільше 40 000 на день. Сміття буде менше, і для парку це краще».

Але тюльпани можна побачити не лише тут, а й на фермерських полях у всій країні. Ар’ян Сміт успадкував угіддя на північ від Амстердама від батька 20 років тому. Зараз, як і тоді, вирощує на 14-х гектарах до 100 тисяч тюльпанів за сезон.

Однак методи змінилися. За попередні десять років Сміт поступово модернізував виробництво, зменшив використання хімікатів, установив систему повторного використання води й близько 35 % енергії одержує за допомогою сонячних батарей.

[Ар’ян Сміт, фермер]:
«15–20 років тому ми використовували деякі хімічні речовини, але зараз їх застосовуємо приблизно на 80 % менше. Це означає, що ми робимо досить добрі кроки».

Тим часом у «Кекенгофі» висаджено коло семи мільйонів цибулин тюльпанів різних сортів.

[Єрун Дейстер, директор ботанічного саду]:
«Маємо ранні тюльпани. Є і ті, що цвітуть у середині сезону. Остання третина — пізніші тюльпани. Тож щотижня в нашому саду відкривається нова картина».

Відвідувачі приїздять сюди з усього світу.

[Ширлі Людвіг, туристка зі США]:
«Ми дуже раді просто бути разом, але це місце таке дивовижне. Квіти прекрасні».

[Пеггі Лау, туристка з Гонконгу]:
«Я тут уже вдруге, бо дуже люблю квіти».

Сезон цвітіння в саду триває з 23 березня по 14 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тюльпани знову квітнуть у нідерландському саду «Кекенгоф»Національний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: