27.07.2024
Телеканал NTD

Жінка без ніг та пальців на руках учиться водити машину

Жінка без ніг та пальців на руках учиться водити машину

Австралійка Джессіка Галдін довгі роки мріяла навчитися водити авто. Тепер це стало реальністю. Жінка не має..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Австралійка Джессіка Галдін довгі роки мріяла навчитися водити авто. Тепер це стало реальністю. Жінка не має ніг, усіх пальців на одній руці та одного на другій, тому її машина не зовсім звичайна.

[Джессіка Галдін, жителька Перта]:

«1992 року, коли мені було два з половиною роки, я заразилася менінгококовою інфекцією. Як наслідок, мені ампутували чотири кінцівки».

Для Джессіки модифікували мікроавтобус: установили джойстик, який замінює педалі газу та гальма, а також створили можливість віддавати голосові команди. За їх допомоги можна вмикати та вимикати сигнали повороту, аварійну сигналізацію та склоочисники.

Джессіка все життя залежить від допомоги мами, хоч і сама багато чого навчилася. Посвідчення водія дасть їй більше свободи.

[Джессіка Галдін, жителька Перта]:

«Мати можливість самостійно вийти з дому й сказати: “Бувай, я пішла”, — для мене це верх бажань».

Переобладнання автомобіля коштувало 200 000 доларів США. Оплатила національна служба зі страхування людей з інвалідністю. Останніми роками все більше людей з інвалідністю хоче навчитися водити.

[Мікайла Конграм, інструктор з водіння]:

«У нас неймовірно багато охочих. Думаю, це тому, що завдяки службі страхування людей з інвалідністю таких можливостей стало більше».

Ну а Джессіка планує отримати права водія до кінця року. Після цього хоче вирушити в подорож.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жінка без ніг та пальців на руках учиться водити машинуЮнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батьковіІракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямАвстралійські діти діляться досвідом, як відкрити свій бізнесУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінВетеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у Єгипті1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАВідома японська компанія створила теплові насоси для носорогів Честерського зоопарку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: