27.06.2024
Телеканал NTD

Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні

Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні

Роботи забутих жінок-художниць показують на новій виставці. Експозиція називається «Тепер ви нас бачите». Це картини 100..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Роботи забутих жінок-художниць показують на новій виставці. Експозиція називається «Тепер ви нас бачите». Це картини 100 британок, які творили з 1520 по 1920 рік.

Картини виставили в галереї Тейт у Лондоні. Виставка охоплює період — 400 років, починаючи з того часу, коли Генріх VIII був на британському троні, і аж до правління Георга V на початку XX століття.

[Табіта Барбер, кураторка виставки]:

«Я думаю, що людей дуже здивує те, що у Великій Британії з XVI століття до початку XX століття жінки завжди були частиною світу мистецтва. Це не були благородні жінки, які писали заради визнання. Кожна свого часу була добре відомою, і мистецтво для них було фахом і джерелом засобів для існування».

Попри їхні таланти, більша частина цих робіт та імен відтоді була забута.

Роботи висять у хронологічному порядку. Серед найраніших — полотна художниці XVII століття Артемізії Джентілескі, яка писала при дворі короля Карла I, а також портрети жінок, написані Джоан Карлайл.

У залі XX століття показано твори воєнного мистецтва, написані на великих полотнах першою офіційною британською військовою художницею Анною Ейрі.

[Табіта Барбер, кураторка виставки]:

«Є дивовижні описи того, як вона писала на цих фабриках. Там було так жарко, що її взуття буквально плавилося. Роботи дуже масштабні. Ми всі знаємо багатьох військових художників-чоловіків, але рідко хто згадує про Анну Ейрі».

Експозиція працюватиме по 13 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніХудожник, який першим став зображати усміхнених людейChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремеслоДва неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіМалюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млнДитинча рідкісного деревного кенгуру дебютує в зоопарку в Нью-Йорку65 років: еволюція Барбі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: