24.07.2024
Телеканал NTD

Зал слави іграшок у США обирає переможців 2024 року

Зал слави іграшок у США обирає переможців 2024 року

До цього Залу слави у північній частині штату Нью-Йорк щороку надходить нова партія із трьох-чотирьох іграшок...

Дата завантаження: 2024-10-24

video
play-sharp-fill

До цього Залу слави у північній частині штату Нью-Йорк щороку надходить нова партія із трьох-чотирьох іграшок. Їх обирають із сотень онлайн-заяв, які може подати кожен охочий.

До фіналу цього року вийшло 12 іграшок. Їх обрали з 2400 заяв. Серед фіналістів — ігри Apples to Apples, Sequence, Phase 10 та Pokemon Battle Academy, а також повітряні кулі та батут.

Також у перегонах беруть участь книги «Обери свою пригоду», вантажівки Hess, автомобілі з дистанційним керуванням, конячка-палиця та два постійні номінанти: семиразовий фіналіст My Little Pony та фігурки Transformers.

Що робить іграшку гідною Залу слави?

Номінанти можуть бути такими ж довговічними, як сталеві конструктори, які додали до експозиції в 1998 році, і такими ж скороминущими, як мильні бульбашки, додані до Залу слави у 2014-му.

Спочатку працівники музею обирають 12 фіналістів. Потім група експертів визначає переможців.

Іграшки мають бути широко визнаними й шанованими впродовж поколінь, сприяти навчанню чи творчості через гру.

З часу відкриття Залу слави в 1998 році для виставки обрали 84 іграшки.

Цей зал входить до Національного музею ігор Strong, який охоплює величезну площу центру Рочестера в штаті Нью-Йорк. Щорічно його відвідує понад 600 000 осіб.

У музеї можна побачити унікальні експонати. Наприклад, оригінальну «Монополію» на тканині, яку 1933 року вручну розфарбував винахідник цієї гри Чарльз Дарроу до того, як вона вийшла в масове виробництво. Також тут можна знайти пазл початку XVIII століття.

[Сусміта Дас, відвідувачка]:

«Екрани справді забирають у них цінний час. Без екранів нам було набагато краще, бо можна було спостерігати за тим, що відбувається в нашому повсякденному житті. Це також допомогло б розвивати уяву. Наші діти залежать лише від інтернету. Навіть коли просиш їх щось написати, вони просто шукають щось і переписують. Ми були винахідливішими, ніж вони».

Які іграшки переможуть цього року, оголосять у листопаді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зал слави іграшок у США обирає переможців 2024 рокуПортрети королев художника Енді Воргола показали в Нідерландах«Вони для нас — усе»: президент Ботсвани про один з найбільших алмазівСад кактусів у Марокко за 60 років розрісся на 70 000 кв. мУ Нью-Йоркському акваріумі оселилися два врятовані південні каланиВнутрішній туризм Австралії процвітає і після відкриття кордонівБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селіВерхова стрільба з лука відроджується в УгорщиніФестиваль квітів «Сільєтерос» прикрасив вулиці Медельїна в КолумбіїЗолотий призер конкурсу NTD з бойових мистецтв поділився своїми секретами
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: