24.04.2024
Телеканал NTD

У Німеччині виявили перший випадок зараження новим штамом віспи мавп

У Німеччині виявили перший випадок зараження новим штамом віспи мавп

Перший випадок зараження новим штамом віспи мавп виявили в Німеччині. Про це повідомив Інститут імені Роберта..

Дата завантаження: 2024-10-24

video
play-sharp-fill

Перший випадок зараження новим штамом віспи мавп виявили в Німеччині. Про це повідомив Інститут імені Роберта Коха. За його даними, ризик для населення загалом лишається низьким. Водночас фахівці додали, що уважно стежать за ситуацією та за потреби скоригують свою оцінку.

Інститут повідомив, що хворий заразився за кордоном. Вірус виявили 18 жовтня. Також повідомляють, що для передання був потрібний тісний фізичний контакт.

У серпні Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила віспу мавп глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я вдруге за два роки. Це сталося після спалаху вірусної інфекції в ДР Конго, який поширився на сусідні країни.

Першу ознаку поширення хвороби за межі африканського континенту зафіксували 15 серпня. Тоді випадок зараження новим штамом підтвердили у Швеції. Після цього хворих також виявили в Пакистані та Таїланді.

Відколи стався спалах віспи мавп, вірус поширився у 18 країнах Африки й убив коло тисячі людей. Водночас загальна кількість заражень перевищила 42 тисячі.

Віспа мавп — це інфекційна хвороба, яка найчастіше трапляється у віддалених районах Центральної та Західної Африки. Серед симптомів нудота, температура, висип, свербіж та біль у м’язах.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині виявили перший випадок зараження новим штамом віспи мавп17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхТеракт на Turkish Aerospace Industries: 5 загиблих, 22 пораненихКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраРаптові повені в Ємені: десятки загиблихТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуВ ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пактІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихКанада вислала індійських дипломатів, уважаючи їх причетними до вбивства лідера сикхів
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: