24.03.2024
Телеканал NTD

Південнокорейці створили летючий візок для супермаркетів

Південнокорейці створили летючий візок для супермаркетів

Якщо ви мрієте разом з покупками легко спускатися або підійматися сходами, то вам допоможуть південнокорейські інженери...

Дата завантаження: 2024-10-24

video
play-sharp-fill

Якщо ви мрієте разом з покупками легко спускатися або підійматися сходами, то вам допоможуть південнокорейські інженери. Вони створили летючий візок для супермаркетів, який назвали Palletrone. Це комбінація піддона з мультироторним дроном.

Але не так усе просто. У звичайного дрона пропелери нерухомі. Щоб змінити напрямок польоту, треба змінювати швидкість обертання пропелерів. Водночас сам апарат нахиляється. Для візка це не підходить. Тому інженери обладнали пропелери безпілотника серводвигунами.

[Лі Сон Че, інженер]:

«На кожному пропелері є сервомеханізм, який керує напрямком тяги. Таким чином, комбінуючи команди, можна переміщати платформу з боку в бік, не змінюючи її положення».

До того ж звичайні дрони можуть нести вантаж, тільки коли він прикріплений знизу. Тому розробники помістили апарат у так званий екзоскелет. Фактично це просто металевий каркас. Він виконує дві функції: дає змогу класти зверху вантаж, а також безпечно керувати дроном. Робити це можна за допомогою ручки на каркасі.

[Лі Сон Че, інженер]:

«Якщо штовхати чи тягнути платформу, то можна змусити її рухатися відповідним чином, можна контролювати її рух».

Інженери також розробили новий алгоритм розрахунку центру мас безпілотника, який допомагає зберігати горизонтальне положення під час перевезення вантажу, хай би де він лежав.

Летючий візок може нести на собі не більше ніж три кілограми вантажу. Цього поки що недостатньо для клієнтів супермаркетів. Тож інженерам ще є над чим попрацювати.

До речі, вони кажуть, що нова технологія буде корисною і в інших галузях. Наприклад, можна створити апарат для заміни акумуляторів дронів прямо в повітрі. Тоді безпілотнику не доведеться переривати політ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейці створили летючий візок для супермаркетівЯк устриці можуть допомогти будівельній галузіЯк робота навчили літати з реактивним ранцемНауковці створили першу 3D-модель мозку фруктової мухиApple показала iPhone 16, оновлені моделі Airpods та Apple WatchНауковці: дельфіни всміхаються під час ігор із іншими дельфінамиНобелівську премію з фізики вручать піонерам машинного навчанняЗграя рідкісних птахів із ватажком-людиною мігрує над ЄвропоюЧи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністю700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 см
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: