18.05.2024
Телеканал NTD

Черв’яків та інших істот знайшли в ґрунті на дні Тихого океану

Черв'яків та інших істот знайшли в ґрунті на дні Тихого океану

Це був момент, коли вчені виявили підводний світ тварин у породі на морському дні. Використовуючи роботизовану..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Це був момент, коли вчені виявили підводний світ тварин у породі на морському дні.

Використовуючи роботизовану руку, вони досліджували ґрунт Східнотихоокеанського підняття — вулканічно активного хребта в Тихому океані.

На свій подив, вони виявили черв’яків, равликів і рифтій. Рифтії належать до типу кільчастих червів. У дорослому вигляді вони зовсім не мають органів травлення.

Апарат здійснив низку занурень до гідротермального жерла на глибину 2515 метрів. Раніше вважали, що там можуть виживати лише мікроби та віруси.

[Сабіна Голлнер, співавторка дослідження]:

«У цих гідротермальних джерелах тепла вода, що виходить із морського дна, багата на сульфід і з низьким вмістом pH. Тут процвітають гігантські рифтії, які можуть досягати двох метрів завдовжки».

Голлнер та її колеги надіються, що зможуть стимулювати такі дослідження в майбутньому. Так можна буде з’ясувати, наскільки глибоко та далеко проникають ці істоти.

[Сабіна Голлнер, співавторка дослідження]:

«Ми вважаємо, що це не унікальна ситуація в одному місці. Таке має бути поширене по всьому світу. Я сподіваюся, що це також стане поштовхом до нових досліджень, завдяки яким ми зможемо зрозуміти, що живе в океанічному дні».

Результати дослідження про те, що молоді рифтії з поверхні океанічного дна переміщуються глибше, були днями опубліковані в журналі Nature Communications.
Коротке посилання на цю сторінку:

Черв’яків та інших істот знайшли в ґрунті на дні Тихого океануДля норвезького олімпійського чемпіона розробили суперкросівкиНауковці з’ясували, чому Еверест зміг стати найвищим у світіДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиВирізані кістки: люди на півдні Південної Америки з’явилися значно ранішеНобелівську премію з фізики вручать піонерам машинного навчанняНобелівську премію з медицини вручать за відкриття мікроРНК«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіНа супутнику Плутона несподівано знайшли вуглекислий газ та перекис воднюНовий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: