05.07.2024
Телеканал NTD

Перший у світі готель, надрукований на 3D-принтері, будують у США

Перший у світі готель, надрукований на 3D-принтері, будують у США

Технологія 3D-друку та індустрія гостинності поєдналися в пустелі на заході штату Техас у США. Новий готель..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Технологія 3D-друку та індустрія гостинності поєдналися в пустелі на заході штату Техас у США.

Новий готель побудуть на площі понад вісім гектарів. Його зводить 3D-принтер промислового розміру Vulcan, вичавлюючи шар за шаром бетонну суміш.

Як очікують, тут буде 18 житлових будинків із 43 готельними номерами.

Власник назвав його першим надрукованим на принтері готелем у світі. Він також додав, що вперше зводить будинки таких обтічних форм.

Цей принтер понад 14 метрів завширшки, а заввишки — майже п’ять. Важить коло п’яти тонн.

[Джейсон Баллард, гендиректор і засновник компанії ― розробника принтера]:

«3D-друк дає вам набагато більше можливостей для експериментів або для створення органічніших форм й обрисів».

3D-друковані будівлі матимуть куполи, арки та вигнуті стіни. Ці архітектурні особливості зазвичай надто дорого відтворювати у великих масштабах, використовуючи традиційне будівництво.

Фахівець з друку стежить за принтером, поки його роботизована рука й сопло ковзають по робочому майданчику, наносячи спеціальну суміш на основі цементу під назвою Lavacrete.

[Джейсон Баллард, гендиректор і засновник компанії ― розробника принтера]:

«Основна суміш — це таємний матеріал, тому я не розкриватиму вам всієї формули. Але ми вирішили обмежитися глобально та повсюдно доступними матеріалами, тому ми зможемо будувати в усьому світі й робити це за доступну ціну».

Загалом на будмайданчику має бути три особи, разом із техніком з друку. Це дуже відрізняється від традиційного будівництва.

Утім, дехто висловлює побоювання, що автоматизація 3D-друкарського будівництва може витіснити кваліфікованих робітників, таких як муляри.

[Мілад Базлі, викладач технології]:

«Це може бути однією з проблем, яку нам слід враховувати під час переходу на 3D-друк. Але я ясно бачу, що майбутнє буде більш автоматизованим».

Нагадаємо, раніше в Техасі за допомогою такого ж принтера збудували житловий квартал у Джорджтауні. Його вже почали заселяти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у світі готель, надрукований на 3D-принтері, будують у СШАУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластикомСобака-робот на варті врожаюБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 кмТанення льодовиків у Швейцарських Альпах цього року прискорилосяДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падіння700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 смНова схожа на космічний корабель обсерваторія чекає на астрономів на Кіпрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: