23.02.2024
Телеканал NTD

У німецькій лікарні робот-кухар цілодобово готує їжу для пацієнтів і медиків

У німецькій лікарні робот-кухар цілодобово готує їжу для пацієнтів і медиків

У цій лікарні німецького міста Тюбінген можна поїсти будь-якої пори доби. Тут невтомно працює робот-кухар. По..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

У цій лікарні німецького міста Тюбінген можна поїсти будь-якої пори доби. Тут невтомно працює робот-кухар. По суті, це високотехнологічна кухня, на якій усе виконує роботизована рука.

Робот може готувати страви з уже нарізаних і за потреби приготованих інгредієнтів, які бере з холодильника. На кожну йде буквально кілька хвилин. По гарячу їжу приходять і пацієнти, і персонал лікарні.

[Даніела Гарш, комерційний директор лікарні]:

«Ідеться не про заміну працівників, а про те, щоб робот працював замість персоналу, якого ми не маємо. Нам дедалі важче знаходити працівників для їдалень, тому робот — це просто розумне доповнення».

Роботизований кухар навчений готувати 120 страв.

[Кевін Дойтмарг, працівник компанії ― розробника робота-кухаря]:

«В асортименті є класичні німецькі страви, такі як кенігсберзькі тюфтельки, шпецле із сочевицею або сиром та фрикасе. Маємо страви азійської кухні, такі як рамен, суп фо, удон та рис із кисло-солодким соусом. Також є великий вибір італійської пасти».

Новий сервіс у лікарні має попит.

[відвідувачка]:

«Паста була аль денте, а овочі добре обсмажені. Вийшло дуже смачно. Сьогодні було забагато нуту».

[відвідувачка]:

«На мою думку, тут готують дуже смачно. Я прийшла сюди вперше. <…> Оскільки в усіх галузях бракує персоналу, напевно, такі явища, як ця кухня, ми бачитимемо дедалі частіше».

Утім, без живих людей роботизована кухня однаково не обходиться. Саме вони готують усі інгредієнти та розкладають їх по полицях у холодильнику.

Робот-кухар працює в лікарні з травня. Страви коштують від шести до дев’яти євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

У німецькій лікарні робот-кухар цілодобово готує їжу для пацієнтів і медиківДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняПерший у світі центр розведення качконосів відкрився в АвстраліїЕкологи підрахували популяцію тюленів у гирлі ТемзиРоботаксі та ШІ захоплюють робочі місця в Китаї700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 см«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекордПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природуПерше випробування магнітного поїзда відбулося в НідерландахЄКА запускає нову місію «Гера» для вивчення астероїда Діморфос
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: