20.01.2024
Телеканал NTD

Через посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз Гіргентана

Через посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз Гіргентана

Яскраве сонце, що сяє над висушеними пагорбами Сан-Катальдо на Сицилії, спричинює розпач у скотаря Луки Каммарати...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Яскраве сонце, що сяє над висушеними пагорбами Сан-Катальдо на Сицилії, спричинює розпач у скотаря Луки Каммарати. Він намагається знайти для своїх кіз хоч трохи рослинності.

[Лука Каммарата, скотар]:

«На пасовищах нічого немає. Цього року нічого не виросло. Тварини гуляють, їдять, що знаходять, а потім ми намагаємось доповнити раціон водою та кормом».

Лука тримає кіз рідкісної місцевої породи Гіргентана. Каже, що скоро на Сицилії їх може не лишитися.

[Лука Каммарата, скотар]:

«Якщо ми не зможемо задовольнити потребу тварин хоча б у воді, доведеться відправити їх на забій. Іншого шляху немає. Ми не можемо віддати їх фермерам в інші регіони, бо ринку для живих тварин немає. Їм судилося потрапити на бійню».

Нестача води сильно вдарила по центральних районах Сицилії, таких як Сан-Катальдо. Водосховища пересихають. Сицилійська влада почала нормувати воду у великих містах навіть для побутових потреб.

[Лука Каммарата, скотар]:

«Якщо не збирати кожну краплю води, що падає з неба, Сицилія перетвориться на пустелю. Нам потрібні греблі, колодязі, озера та все, що треба для збирання води».

Вартість споживання води подвоїлася. Фермер змушений покладатися на автоцистерну управління лісового господарства карабінерів, яка приїжджає що 15 днів.

[Лука Каммарата, скотар]:

«Земля суха, водозбірники, які ми викопали на пасовищах, повністю висохли».

Працівники управління зазначають, що ситуація в деяких районах катастрофічна.

[Алессандро Панцарелла, працівник лісового господарства]:

«Проблема в тому, що за наявності тільки однієї автоцистерни на всю провінцію стає неможливо задовольнити потреби всіх фермерів».

Сицилія місяцями потерпає від браку опадів. Італійський уряд оголосив у регіоні надзвичайний стан. Так, у 2021 році на острові було побито температурний рекорд Європи. Повітря там прогрілося до 48,8 градуса Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз ГіргентанаБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриЄвропа потерпає від виснажливої спекиКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житло«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківСобакам у польській армії нададуть званняЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР Конго

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: