08.04.2024
Телеканал NTD

Вибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту Ізраїлю

Вибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту Ізраїлю

Рано вранці у п'ятницю в Тель-Авіві пролунав вибух. Зі слів ізраїльських військовиків, причиною стала атака безпілотника...

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Рано вранці у п’ятницю в Тель-Авіві пролунав вибух. Зі слів ізраїльських військовиків, причиною стала атака безпілотника. Проте сирени не спрацювали.

[Дін Елсданн, представник поліції Ізраїлю]:

«На місце вибуху виїхали співробітники служби екстреної допомоги, зокрема фахівці зі знешкодження бомб. Вони досі працюють на місці події, щоб з’ясувати, що саме сталося. Кілька людей постраждало внаслідок цього вибуху. Зараз ми також маємо повідомлення про одного загиблого».

Відповідальність за атаку взяли єменські хусити. Вони заявили, що й далі завдаватимуть ударів по Ізраїлю на знак солідарності з палестинцями.

ЦАГАЛ визнав, що вибух став результатом людської помилки. Так, системи повітряного виявлення засікли безпілотник, проте не визначили його як ворожу ціль.

ВПС Ізраїлю поки що не підтвердили, що БПЛА запустили саме з Ємену. Проте вже з’ясували, що це був безпілотник дальньої дії, що летів на малій висоті. Він прибув з боку моря й завдав значної шкоди, спричинивши паніку серед жителів міста.

Також повідомляють, що ще один дрон уночі летів у бік Ізраїлю, імовірно, з боку Іраку. Однак його вдалося збити до того, як він устиг досягти території країни.

Багато аналітиків уважає, що атака БПЛА є очевидним посланням Ірану, який підтримує хуситів. На це вказують технологічні можливості безпілотника. Це був великий та вдосконалений апарат, який погано вловлюють радари.

Тепер Ізраїль має визначити, як і кому відповісти на цю атаку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюРБ ООН спробувала знизити градус напруженості між Ізраїлем та ІраномНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»У ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обмінялиПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручниківЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повені«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населення

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: