16.10.2024
Телеканал NTD

Гантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєю

Гантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєю

Гантера Байдена — сина президента США Джо Байдена — визнали винним у незаконній купівлі зброї. Як..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Гантера Байдена — сина президента США Джо Байдена — визнали винним у незаконній купівлі зброї. Як ухвалила колегія присяжних, той під час оформлення документів на придбання збрехав, що не вживав наркотиків.

Прокуратура звинувачувала його за трьома пунктами, серед яких незаконне зберігання зброї в період вживання заборонених речовин.

Як наслідок, присяжні у складі 12 осіб визнали його винним за всіма трьома пунктами звинувачення. Він став першим в історії США сином президента, якого засудили за кримінальний злочин.

Справу вів спеціальний прокурор міністерства юстиції США Девід Вайс.

[Девід Вайс, прокурор]:

«Кожен має відповідати за свої дії, навіть цей підсудний. Гантер Байден повинен так само відповідати, як і будь-який інший громадянин, засуджений за такий злочин».

Під час слухань у Делавері свідчення дала колишня дружина, колишня дівчина та невістка підсудного. Вони розповіли про зростання залежності Гантера Байдена за кілька тижнів до того, як він купив пістолет у жовтні 2018 року.

Водночас адвокати Гантера Байдена прагнули довести, що він не вживав наркотиків, коли купував пістолет, і не збирався обманювати.

Суддя не призначив дати ухвалення вироку, але додав, що термін зазвичай становить 120 днів.

Як очікують, сина президента можуть засудити на строк від 15 до 21 місяця. Але експерти з правових питань кажуть, що обвинуваченим у таких справах часто дають коротші терміни, які можуть не передбачати тюремне ув’язнення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєюЗапеклі протести в Кенії: поліція стріляє по протестувальникахБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на бортуУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиРаптові повені в Ємені: десятки загиблихКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракетІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: