08.03.2024
Телеканал NTD

Через пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану

Через пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану

У горах на півдні Північної Македонії намагаються впоратися з лісовими пожежами. Боротися з вогнем допомагають фахівці..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

У горах на півдні Північної Македонії намагаються впоратися з лісовими пожежами. Боротися з вогнем допомагають фахівці із сусідніх країн.

Пожежа біля міста Неготино випалює чагарник та ліс коло траси.

Боротися з вогнем допомагають пожежники із Сербії, а також із Хорватії, Словенії, Румунії, Чорногорії та Туреччини.

[Бранко Попратняк, працівник сербської поліції]:

«Вертоліт сербської поліції сьогодні гасив пожежу в районі Ново-Село, біля кордону з Болгарією. Гасили вчора й сьогодні. Налітали 10 годин і скинули близько 70 тонн води. Умови в зоні пожежі та загалом у Північній Македонії справді важкі. Стоїть спека за 40».

Кілька днів тому через пожежі Північна Македонія на місяць запровадила надзвичайний стан.

[Стоянце Ангелов, голова кризового управління]:

«Зараз для жодного населеного пункту небезпеки немає, уся ситуація під контролем. Пожежі горять і, ймовірно, горітимуть і надалі, але ми тут робимо все можливе».

У доповіді, опублікованій днями, Світовий банк попередив, що країнам Західних Балкан треба інвестувати щонайменше 37 мільярдів доларів упродовж наступного десятиліття, щоб захистити людей та власність від наслідків зміни клімату.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніЄвропа потерпає від виснажливої спекиГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезону9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на ІзраїльІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: