16.10.2024
Телеканал NTD

У Сінгапурі усувають наслідки розливу нафти

У Сінгапурі усувають наслідки розливу нафти

У Сінгапурі через розлив нафти закрили кілька популярних прибережних парків. Екологічна катастрофа сталася через зіткнення двох..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

У Сінгапурі через розлив нафти закрили кілька популярних прибережних парків. Екологічна катастрофа сталася через зіткнення двох суден. 14 червня нідерландське днопоглиблювальне судно врізалося в сінгапурський танкер, що стояв на місці.

Пробоїну швидко усунули, але нафта потрапила у воду. Припливною течією її прибило до узбережжя Сінгапуру, зокрема до популярного в туристів острова Сентоса. Тут заборонили купатися, але засмагати можна. Тож деякі любителі пляжного відпочинку, як і раніше, приходять. Але люди здивовані, бо для Сінгапуру такі катастрофи рідкість.

[Найджел Кон, житель Сінгапуру]:

«Зазвичай щовихідних ми приїжджаємо сюди пограти у волейбол. Тут є сітки. Коли спекотно, ми йдемо у воду охолонути. Але зараз не можна підходити до води, і це дуже незвично».

[Джої Ен, жителька Сінгапуру]:

«Від нафти поширюється запах, і це не дуже корисно для здоров’я. Тут є старші люди й діти».

[Даніель Блан, турист із Франції]:

«Це дуже дивно та несподівано. Ми вшосте відпочиваємо в Сінгапурі, і завжди погода була прекрасною та сонячною, а вода — чудовою. Ми побачили в новинах, що сталося, і захотіли прийти й подивитися. І це вражає. Дуже несподівано. Таке рідко бачиш».

Для ліквідації розливу нафти влада залучила 18 суден. Уздовж берегової лінії встановили тимчасові плавучі бар’єри. Територію узбережжя очищають працівники. Експерти кажуть, що топографія берегових ліній ускладнює завдання.

[Ендрю Діксон, експерт з екотуризму]:

«Нафта підступна, бо проникає в найзатишніші куточки, і її важко звідти прибрати. Усюди багато каміння та мангрових чагарників, тому все ускладнюється».

Захисники природи повідомляють про загибель риби, видр та птахів. Якими будуть збитки загалом, ще оцінюватимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиЯпонський прем’єр Кісіда каже, що не переобиратиметьсяПомер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонЕкспомічницю губернатора штату Нью-Йорк звинувачують у шпигунстві на користь КитаюБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на борту9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на ІзраїльКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократівКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністра«Це були мої найкращі дебати»: Трамп поспілкувався з пресою після дебатів із ГаррісВООЗ проводить найбільшу медичну евакуацію із Сектора Гази з жовтня 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: