16.10.2024
Телеканал NTD

Венесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичів

Венесуельці збираються біля в'язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичів

Відому венесуельську журналістку Кармелу Лонго взяли під варту в Каракасі. Її сина теж затримали. Як кажуть..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Відому венесуельську журналістку Кармелу Лонго взяли під варту в Каракасі. Її сина теж затримали. Як кажуть очевидці, у Лонго вдома провели обшук. Поліція вилучила її комп’ютер.

Кармела Лонго спеціалізувалася на розважальній та новинній тематиці. За кілька днів до затримання жінка написала в соцмережі, що її звільнили з проурядової газети, де вона пропрацювала 20 років.

За даними спілки журналістів, це вже дев’яте затримання після спірних президентських виборів. Водночас державні медіа звільнили десятки працівників за публікації на підтримку опозиції в соцмережах.

Поліція також арештовує тих, кого підозрює в участі в протестах.

Біля в’язниці, що за дві години їзди від Каркаса, зібралися родичі арештованих. Вони прагнуть дізнатися про долю близьких. Багато хто називає арешти безпідставними.

[батько арештованого]:

«9 травня синові зробили операцію через перитоніт. Він ще відновлюється. Йому дали пів року на реабілітацію. Скажіть, як людина після операції, яка не може підняти вагу 20 кілограмів, може мародерити?»

Мати ще одного ув’язненого каже, що її сина затримали, коли той пішов пограти у футбол із друзями.

[мати арештованого]:

«Я вимагаю звільнити мого сина, бо він ні в чому невинен. Усі ці звинувачення — нісенітниця».

Вибори відбулися 28 липня. Після цього Національна виборча рада Венесуели оголосила переможцем чинного президента Ніколаса Мадуро. Проте опозиція, підрахувавши голоси через свої канали, заявила про переконливу перемогу свого кандидата — Едмундо Гонсалеса.

Після виборів у країні спалахнули протести проти Мадуро. Поліція почала їх придушувати. Унаслідок сутичок 27 людей загинуло, близько 200 постраждало. Загалом арештували близько 2400 осіб.

Спірне переобрання Мадуро на третій термін осудили голови більшості країн Латинської Америки. А лідери багатьох європейських держав висловили сумніви щодо того, що офіційні результати виборів правдиві. Вони також закликали шанувати волю венесуельського народу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичівПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблихВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на бортуПожежники борються з лісовими пожежами на південному заході ТуреччиниФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРЗакон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: