16.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСу

Ізраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСу

Це кадри визволення ще одного бранця ХАМАСу. Ізраїльські спецпідрозділи врятували бедуїна Каїда Фархана Алькаді із тунелю..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Це кадри визволення ще одного бранця ХАМАСу. Ізраїльські спецпідрозділи врятували бедуїна Каїда Фархана Алькаді із тунелю в Секторі Гази. Деталі операції не розкривають. Кажуть лише, що вона була складною і провели її, коли дістали точні розвіддані.

Зараз Алькаді перебуває у лікарні в Беер-Шеві. Його вже відвідали родичі.

[Ісмаїл Алькаді, брат визволеного заручника]:

«Не можу описати свої почуття. Надіюся, мама буде навіть щасливішою за нас. Ми молилися за нього, а мама ще більше, і її молитва досягла небес».

Урятованому заручникові зателефонував прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу. Він сказав, що влада Ізраїлю прагне звільнити всіх бранців ХАМАСу.

Алькаді був поранений у ногу, але в полоні його вилікували. Ізраїльські лікарі кажуть, що його стан здоров’я задовільний. Проте кілька днів він пробуде в лікарні.

Алькаді взяли в заручники в кібуці Маген 7 жовтня під час нападу ХАМАСу на Ізраїль. Загалом під час вторгнення бойовики вбили 1200 людей і схопили понад 250 ізраїльтян та іноземців.

У листопаді із Сектора Гази повернулося 105 заручників, серед них 81 ізраїльтянин. В обмін з тюрем Ізраїлю випустили 240 палестинських жінок та підлітків.

У полоні ХАМАСу залишається ще 108 людей. Влада Ізраїлю вважає, що приблизно 40 із них загинули. Доля решти невідома. Водночас угруповання заявляє, що кілька бранців загинуло під час ізраїльських авіаударів та невдалих спроб звільнення.

Загалом ізраїльські армійці визволили вісім заручників, зокрема під час двох спецоперацій. Але вони також помилково вбили трьох ізраїльтян, які втекли з полону в грудні.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що військовики й далі збирають розвіддані для рятувальних операцій. Однак він додав, що всіх заручників у такий спосіб повернути неможливо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняДругий замах на Дональда Трампа: ФБР розкрило подробиціЄвропа потерпає від виснажливої спекиІзраїль ліквідував лідера ХАМАСу в ІраніТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоРада Безпеки ООН вимагає зняти облогу із суданського міста, де живе 1,5 млн осібПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуБайден відмовився від боротьби за посаду президента США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: