08.05.2024
Телеканал NTD

ЄС запроваджує мита на електромобілі з Китаю

ЄС запроваджує мита на електромобілі з Китаю

Єврокомісія накладе мита на китайські електромобілі. Їх розмір перевищить 38%. Тарифи набудуть чинності в липні. Це,..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Єврокомісія накладе мита на китайські електромобілі. Їх розмір перевищить 38%. Тарифи набудуть чинності в липні. Це, вірогідно, спричинить заходи у відповідь.

Віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас сказав на пресконференції, що китайські автовиробники отримують несправедливу вигоду, бо влада КНР їх субсидіює. Тому китайські компанії можуть встановлювати неприпустимо низькі ціни. Це може зруйнувати європейську автопромисловість.

[Маргарітіс Схінас, віцепрезидент Єврокомісії]:

«Єврокомісія звернулася до китайської влади, щоб обговорити свої висновки та вивчити можливі шляхи розв’язання виявлених проблем. Комісія також розкрила своє попереднє рішення: на імпорт акумуляторних електромобілів із Китаю накладуть компенсаційне мито».

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що уважно стежитиме за розвитком подій і вживе всіх заходів, щоб захистити законні права китайських компаній.

Експерти вважають, що у відповідь Пекін має намір націлитись на авіаційний та сільськогосподарський простір Євросоюзу. Він уже розпочав розслідування щодо французького бренді й, можливо, почне таке розслідування щодо свинини з ЄС.

Нагадаємо, у середині травня Вашингтон теж вирішив підвищити мита на певні китайські товари. Зокрема, на електромобілі тарифи зростуть із 27,5 до 102,5 відсотка.

Підвищення також зачепить інші галузі та товари, серед яких акумулятори, сонячні батареї, сталь та алюміній.

Білий дім заявив, що мета накладення мит — спонукати Китай відмовитися від нечесних торговельних практик.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюЗасновника месенджера Telegram тримають під вартою у ФранціїУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАСНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуНа Тайвані стався землетрусБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на борту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: