28.05.2024
Телеканал NTD

Аргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкіш

Аргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкіш

Місячний рівень інфляції в Аргентині в травні, ймовірно, був найнижчим з 2022 року. Цьому сприяли заходи..

Дата завантаження: 2024-10-28

video
play-sharp-fill

Місячний рівень інфляції в Аргентині в травні, ймовірно, був найнижчим з 2022 року. Цьому сприяли заходи жорсткої економії президента-лібертаріанця Хав’єра Мілея.

Утім, багато аргентинців кажуть, що ціни досі непомірні.

[Сільвія Кастро, жителька Аргентини]:

«Податки дуже високі, послуги та бензин дорогі, страхування дороге, а охорона здоров’я, яка мала подешевшати, коштує стільки ж і навіть дорожче. Щиро кажучи, досі не розумію, де видно, щоби інфляція зменшувалася».

І хоч місячні темпи інфляції сповільнилися, у річному обчисленні цей показник становить коло 300 %. Це найшвидше зростання цін у світі.

Мінімальна зарплата в країні не перевищує 260 доларів. Люди кажуть, що цього замало навіть на основні речі.

[Лаура Басуальдо, жителька Аргентини]:

«Я продавчиня й часто бачу покупців по той бік прилавка, які, якщо моя ціна їх не влаштовує, ідуть шукати щось дешевше. Нині всі ходять туди-сюди, бо щоразу грошей у кишенях дедалі менше. Їжа — це розкіш».

Уряд Аргентини стримує інфляцію, зменшуючи обсяг випуску паперових грошей, відновлюючи резерви та урізаючи витрати.

Коли Мілей у грудні став президентом, він різко девальвував національну валюту країни. Відтоді темпи інфляції ішли на спад. Якщо торік у грудні вона становила 25 %, то в травні, як кажуть експерти, вона знизилася до 5 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкішДР Конго розширює вакцинацію проти віспи мавпВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьНа Кубі зменшили щоденну норму дешевого хлібаДебати на Генасамблеї ООН: від критики Ізраїлю до критики ООНТеракт на Turkish Aerospace Industries: 5 загиблих, 22 пораненихНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюКитай більше не відправлятиме своїх дітей на усиновлення за кордонІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обміняли
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: