21.07.2024
Телеканал NTD

Від танків до Барбі: як впливає на іграшки світ, у якому ми живемо

Від танків до Барбі: як впливає на іграшки світ, у якому ми живемо

На дітей впливає все, особливо іграшки. Майже 100 років тому, наприкінці 20-х років, цей ярмарок іграшок..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

На дітей впливає все, особливо іграшки. Майже 100 років тому, наприкінці 20-х років, цей ярмарок іграшок здавався малюкам фантастичним світом зі співочими птахами й ляльками, які можуть плакати.

Що ж розповідають іграшки про нас та світ, у якому ми живемо?

Прагнення дітей бути схожими на дорослих завжди позначалося на світі іграшок. Наприклад, набір для чаювання допомагав уявити себе батьками, а танки переносили на поле бою.

Також популярними були іграшки, які гарчали та мукали, як справжні.

Під час війн діти гралися дерев’яними тваринами й ляльками, які виконували роль охоронців, солдатів та медсестер. Запускали іграшкові винищувачі та гусеничні танки.

А часом найпростіші та найдешевші іграшки ставали світовим трендом. Так сталося з йо-йо.

У 60-тих роках індустрія іграшок пішла на зліт. Ляльки почали рухатися й говорити. З’явилися маріонетки, що виконували складні рухи, а ще пупси, які були дуже схожими на немовлят. Також складними швидкісними трасами мчали автомобілі, мотоцикли та інший транспорт.

Ляльок-солдатів та саперів випускали в повній уніформі та з багатьма додатковими елементами. Серед них зброя та металошукачі. Також з’явилися керовані машини.

У 70-х і 80-х захоплення дітей швидкістю і транспортом не слабшало. У цей період іграшки почали випускати за мотивами нових телесеріалів і фільмів.

Потім почалася ера електронних ігор, які захопили увагу дітей.

Діти також завжди цікавилися роботами. Але останніми роками вони вже буденність. Тепер можна зробити робота самостійно, а потім із ним погратися.

Водночас одна іграшка залишається популярною вже кілька десятиліть. Це Барбі. Їй уже 50 років, але її слава не тьмяніє і нині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від танків до Барбі: як впливає на іграшки світ, у якому ми живемоОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіПінболом захоплюється дедалі більше молодіСендбординг повертається до НамібіїНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментах10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: