08.03.2024
Телеканал NTD

Як шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті Нілу

Як шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті Нілу

Від шовкопрядів до килимів ручної роботи. Фабрика з виробництва шовку створила цілий сектор промисловості в єгипетському..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Від шовкопрядів до килимів ручної роботи. Фабрика з виробництва шовку створила цілий сектор промисловості в єгипетському регіоні Бухейра, що в дельті Нілу.

На фермі вирощують домашніх шовковичних шовкопрядів. Потім робітники обробляють кокони й витягують шовкові нитки. А на сусідній фабриці з шовку тчуть килими.

[Ісмаїл Ібрагім, працівник фабрики]:

«Тутові шовкопряди живуть 35 днів. Кокони збирають через 35 днів».

Керівник проєкту каже, що фабрика відкрилася років з п’ять тому. Вона допомогла багатьом сім’ям міста фінансово.

[Рагаб Рабеа, менеджер проєкту]:

«Проєкт почався недавно. І тепер це основна галузь у регіоні Бухейра. Ми замкнули (виробничий) цикл, починаючи від яйця та гусені до кокона, шовкових ниток та виробництва килимів, а потім до продажу, розповсюдження на ярмарках та експорту».

95% робітників фабрики — жінки.

[Умм Сейф, робітниця фабрики]:

«Ми кип’ятимо воду, кладемо в неї шовк, і це забирає хвилин 10-15. Потім виймаємо його з гарячої води та кладемо сюди, щоб витягти шовкові нитки за допомогою машини».

З кожного кокона виходить 900-1000 метрів нитки. Готові килими потім виставляють на ярмарках. Деякі експортують.

Засновники проєкту кажуть, що готові поділитися ідеєю, щоби такі фабрики з’являлися і в інших регіонах Єгипту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуВеличезний бункер короля Югославії перетворили на музейСтепи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до МонголіїЯк кочували стародавні киргизи, показали на фестиваліДитинча рідкісного деревного кенгуру дебютує в зоопарку в Нью-ЙоркуОнігірі — душа японської кухніЯкі подарунки підготували для учасників G7 в ІталіїКубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтваПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремесло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: