16.10.2024
Телеканал NTD

Колекцію особистих речей Вів’єн Вествуд продадуть на аукціоні

Колекцію особистих речей Вів'єн Вествуд продадуть на аукціоні

Сукні, костюми, взуття та прикраси з особистої колекції покійної британської дизайнерки Вів'єн Вествуд підуть із молотка..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Сукні, костюми, взуття та прикраси з особистої колекції покійної британської дизайнерки Вів’єн Вествуд підуть із молотка в Лондоні. На аукціоні виставили понад 200 лотів.

[Адріан Г’юм-Сеєр, представник аукціонного будинку]:

«Отже, це особистий гардероб Вів’єн Вествуд. Це “Вествуд для Вествуд”, і це просто неймовірно. Вона легендарна дизайнерка, але саме ці речі вона носила останні 40 років свого життя».

Вів’єн Вествуд — одне з найгучніших імен британської моди. Вона померла в грудні 2022 року у віці 81 рік.

[Адріан Г’юм-Сеєр, представник аукціонного будинку]:

«На відміну від багатьох людей ​​у її статусі, вона носила речі неодноразово. Вона мала улюблений одяг. Тут можна знайти речі, які були зашиті. За звичайного продажу це було б недоліком. Але в нашому випадку це приголомшливо, бо ці шви зроблені рукою Вів’єн Вествуд».

Вествуд була активісткою в багатьох сферах. На її футболках можна було побачити гасла проти зміни клімату, забруднення довкілля, а також на підтримку засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

[Адріан Г’юм-Сеєр, представник аукціонного будинку]:

«Інтерес величезний, адже такі продажі справді проходять дуже рідко. Нам пощастило: за ці роки ми мали кілька особистих колекцій, і кожна з них була унікальною. Але дуже рідко виставляють колекції власного одягу модельєрів».

Мета торгів — зібрати кошти на благодійність. Гроші розділять між організаціями «Грінпіс», Фондом Вів’єн, «Міжнародна амністія» та «Лікарями без кордонів».

Онлайн-торги проходять із 14 по 28 червня. Також 25 червня в Лондоні відбудеться фізичний аукціон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колекцію особистих речей Вів’єн Вествуд продадуть на аукціоніСтепи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до МонголіїБразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістівБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селіДитинча рідкісного деревного кенгуру дебютує в зоопарку в Нью-ЙоркуАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристівКубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтваСтрибки з висоти: у Мостарі святкують 20-річчя відновлення Старого мостуChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуВ Іспанії відроджують дзвонарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: