21.03.2024
Телеканал NTD

Портрет «платинової блондинки» Гічкока виставлять на торги в Лондоні

Портрет «платинової блондинки» Гічкока виставлять на торги в Лондоні

Портрет британської акторки Мадлен Керролл, яку вважають першою «білявкою Гічкока», виставлять на аукціон. За нього планують..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Портрет британської акторки Мадлен Керролл, яку вважають першою «білявкою Гічкока», виставлять на аукціон. За нього планують отримати 60–87 тисяч доларів.

Угорський художник Філіп Алексіс де Ласло написав портрет у 1935 році. Того ж року Керролл знялась у трилері Альфреда Гічкока «39 сходинок».

[Пітер Браун, представник аукціонного дому]:

«Це робота угорського художника Філіпа де Ласло — портретиста, відомого в усій Європі. Він зобразив Мадлен Керролл — одну з найбільших кінозірок того часу. Портрет написано в 1935 році, коли вона зіграла у фільмі Альфреда Гічкока “39 сходинок”, який прославив її на ввесь світ. Мабуть, вона була першою “платиновою білявкою” Гічкока. Після неї була Грейс Келлі та інші».

Керролл також знялась у фільмі Гічкока «Таємний агент» 1936 року. Незабаром після цього вона стала однією з найоплачуваніших акторок свого часу.

Портрет виставлять на торги в межах продажу предметів британського та європейського мистецтва 14 грудня. Це буде «Класичний тиждень» аукціонного дому в Лондоні.

[Пітер Браун, представник аукціонного дому]:

«Ласло написав його в 66 років. Тоді він був дуже авторитетним портретистом, але йому дуже хотілося написати, бо вона була зіркою. Він удвічі зменшив свою звичайну комісію. І так, він був від неї в захваті. У його щоденнику записано, що вона була варта чогось справді видатного».

Спочатку картина була в особистій колекції Керролл. Потім її передали помічниці, у сім’ї якої вона залишалася до минулого року. Згодом її придбав нинішній власник з Іспанії.

Торги в межах «Класичного тижня» відбудуться з 9 по 13 грудня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Портрет «платинової блондинки» Гічкока виставлять на торги в ЛондоніТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярСендбординг повертається до НамібіїДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і Герцеговини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: