21.12.2024
Телеканал NTD

Знамениту двокутку Наполеона I продали за рекордні 2 млн євро

Знамениту двокутку Наполеона I продали за рекордні 2 млн євро

За рекордну ціну пішла з молотка знаменита двокутка Наполеона Бонапарта. Капелюх серед інших речей імператора виставили..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

За рекордну ціну пішла з молотка знаменита двокутка Наполеона Бонапарта. Капелюх серед інших речей імператора виставили на аукціон у Парижі. Торги почалися з 800 тисяч євро.

Лот продали за 1 мільйон 930 тисяч євро з урахуванням зборів. Попередній рекорд було встановлено у 2014 році. Тоді подібний капелюх пішов за 1 мільйон 880 тисяч євро.

Проданий цього разу капелюх Наполеон I носив у 1815 році, коли втік з Ельби. Тоді ж прикрасив його кокардою.

Двокутний капелюх, з яким нерозривно пов’язаний образ легендарного полководця, також називають бікорном. Наполеон I завжди носив двокутку по-бойовому — паралельно до плечей, а не перпендикулярно, як це робило більшість офіцерів. Так імператора одразу помічали, коли він з’являвся на полі бою.

Загалом у Наполеона I було приблизно 120 бікорнів. Наразі лишилося 30 капелюхів, справжність яких підтверджено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знамениту двокутку Наполеона I продали за рекордні 2 млн євроНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: