27.11.2024
Телеканал NTD

Поринути в життя XIII століття можна на ярмарку в Алжирі

Поринути в життя XIII століття можна на ярмарку в Алжирі

Подорож у часі можна здійснити, відвідавши ярмарок в алжирському місті Тлемсен. Щороку тут на ринку розігрують..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Подорож у часі можна здійснити, відвідавши ярмарок в алжирському місті Тлемсен. Щороку тут на ринку розігрують вистави, виконують традиційну музику та читають вірші. А неподалік іде торгівля. Так місто жило сотні років тому.

[Самір Мазурі, актор]:
«Це старовинний ринок з алжирським колоритом, з традиціями наших поетів та ремісників. Мета заходу — ознайомити з алжирською спадщиною, як матеріальною, так і нематеріальною».

[Абделазіз Буссала, актор]:
«Ми приваблюємо туристів, щоби наша культура не зникла й дійшла до наступних поколінь. Як актор, я люблю алжирську культуру. І ми хочемо ознайомити з нею інші країни, у яких, можливо, не знають про наші традиції та звичаї».

На захід з’їжджаються з усього Алжиру. Приходять і жителі Тлемсена.

[гостя ярмарку]:
«Я прийшла з дочкою, щоб показати їй культуру Тлемсена й більше про неї дізнатися. Ми живемо тут, у цьому місті, але донька не знає цих традицій. Я привела її, щоб вона дізналася про все це і в майбутньому розповіла своїм дітям».

«Сук Азман», або «Старий ринок», розташований на території колишнього королівського палацу Мешуар. Його звели у XIII столітті султани берберської династії Зіанідів. До нашого часу майже нічого не збереглося. Але на початку минулого десятиліття над руїнами звели новий палац із просторими залами, галереєю та гарним внутрішнім двориком.

Ярмарок, який демонструє традиційну алжирську культуру, проводять тут уже втретє.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поринути в життя XIII століття можна на ярмарку в АлжиріСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиЗахопливі перегони на човнах-драконах влаштували в ГонконгуПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природіВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїЯк день літнього сонцестояння відзначають у Великій БританіїБразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістівУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальДубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого містаНовий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: